Iga kord, kui ärkab tuleb, tissi anda või siis pudelist midagi, siis jääb uuesti magama. Olen proovinud päeva jooksul kõht täis sööta tahkemaid asju, rinda jne. Olen magamisaega päeval piiranud.

Olen proovinud söögikorrad kindlatel aegadel teha. Olen ta pannud magama enda särk kaisus. Mitte midagi pole aitanud. Vahel ärkab ta vaid hetkeks ja piisab ainult luti suhu panemisest. Aga minu uni on jällegi rikutud. Ta ei maga sügavalt hommikuni välja. Mida ma peaksin tegema, sest see hakkab juba üle jõu käima…

Kuidas üldse seda öist rinna andmist lõpetada? Sest see on ainus asi, mis ta uuesti magama paneb, või siis pudelist mingi mehu, näiteks porgand, ploom. Aga öö jooksul kogu aeg pudeliga magama panna on ka kurnav, sest tegelikult ega tal kõht tühi küll ei ole, et nälja pärast ärkaks. 


VASTUS:

Ma saan Teie jutust aru, et otseselt imetamisega probleeme Teil ei ole. Ma saan aru, et Te soovite öist imetamist lõpetada, kuid ma arvan, et see ei oleks hetkel probleemile mitte mingi sugune lahendus. Juhul kui Te seda hetkel siiski proovida soovite, siis tuleks kasutada kellegi (isa) abi ning pakkuda lapsele öösel imetamise asemel vett, talle laulda, teda kussutada ning hoida. Üldiselt soovitatakse imetamisest võõrutamisega alustada neil kordadel (päevasel ajal), kui saab lapsele rinna asemel midagi muud põnevat korraldada (jalutamine, põnev mäng, massaaž) — nii on imetamise lõpetamine võimalikult valutu.

Tiheda öise ärkamise põhjuseid võib olla mitmeid:
Tühi kõht
Ebasobiv söök
Suurem läheduse vajadus
Emotsioniaalsed üleelamised
Mitte kuiv mähe (kui on veel mähkmed). Sellises vanuses soovitaksin kindlasti enne magamist kindlasti juba ka potitada.
Lõikuvad hambad
Haigeks jäänud laps.

Need põhjused ei pea olema alati korraga, kaheksa kuud järjest samad, samas võivad olla ka paljud põhjused samal ajal. Vaadake kriitilise pilguga üle lapse päevane menüü — kas lapse toit on eakohane, kas lapsel ei ole toidutalumatust, kas laps saab ikka päeval piisavalt rinda ning kas tema emotsionaalsed vajadused (praeguses vanuses nr1 — olla võimalikult palju koos oma emaga) on täidetud. Suhkrut sisaldavad mehusid jms ei soovitaks öösel ma kindlasti, need võivad hammastele väga halvasti mõjuda.

Kaaluge kõik võimalused-variandid hoolikalt läbi, selles ei ole küsimustki, et emana teete Te oma lapse jaoks parima otsuse.

Tervitades

Imetamise nõustaja
Eleen Michelis