Tomat ja sidrun — purusta ja sega omavahel tomati ja sidruni viljalihad. Kanna värsket segu paar korda päevas vähemalt 10 minutiks sääsekuppudele. See vähendab sügelust ja punetust ning aitab kuppudel palju kiiremini taanduda.

Aspiriin — murra üks tablett pooleks ja hõõru sääsehammustust selle kergelt niisutatud küljega. Teine variant on lisada pulbristatud aspiriinile veidi vett ja segada kokku pasta. Aspiriin nii vähendab sügelust kui ka sääsekupust jääda võivaid arme.

Söögisooda — sääsehammustuste, nagu ka paljude muude putukahammustuste vastu, aitab kui söögisooda hulka veidi vett segada ja see marlisse mässitud kompressina leevendust vajavale piirkonnale asetada. Paar minutit toimida lastes, see ühtlasi nii desinfitseerib, vähendab ärritust kui ka aitab paraneda.

Hambapasta — üks käepärane vahend, mida tõenäoliselt ka kodust kaugele kaasa oled pakkinud, on hambapasta. See kuivatab sääsekuppu ja vähendab tunduvalt selle punetust ja sügelust.

Lavendel — sega teelusikatäis lavendli eeterlikku õli mõne muu taimse õliga. Tulemuseks on õli, mis taandab sääsekupu punetust ja paistetust. Lavendel rahustab nahka ja aitab ärrituse vastu.

Aaloe vera — see tuntud haavade ravitseja aitab ka sääsehammustuste vastu. Aaloe vera geeli koheselt kupule määrides leevendab see sügelust ja vähendab ärritust. Punetus ja kupp taanduvad kiiresti ning nahk saab tervenemiseks piisavalt niisutust.

Veel mõningad toiduained, mis kupule määrides sügeluse vastu võivad aidata, on sool, õunaäädikas, banaanikoore sisekülg ja teepuuõli.

Tasub meeles pidada, et mida kiiremini ravimit peale panna, seda tõhusamini see mõjub. Vahel tuleb mõnda neist isegi kaks või kolm korda peale määrida, enne kui õige toime esile tuleb. Samuti soovitame nahakahjustuste ja põletike vältimiseks hammustusi mitte hõõruda ega sügada.