04.07.2013, 07:00
RETSEPT: kerge krevetisalat
FOTO:
Keedetud krevettidest ja krabist saab suurepärase suupiste või kerge salati. Maitseb hea sidrunimahlaga piserdatud ning soola-pipraga kergelt maitsestatud avokaados, lisandiks hea majonees. Austrid ava, pigista peale pisut sidrunimahla ning rüüpa seltsiks head vahuveini või šampanjat. Kalmaaridseepiad puhasta ning lõika rõngasteks. Sega riisi- või maisijahu viiepiprasegu ja soolaga. Pöörita rõngaid jahusegus ja friti kuumas õlis. Söö kohe.
• 400 g keedetud krevette ja/või puhastatud krabiliha
• peotäis ribastatud jää- või Rooma salatit
• 1 avokaado
Kastmeks:
• 5 sl majoneesi
• 2 sl ketšupit
• näpuotsatäis Cayenne'i või tšillipipart
• 2 tl sidrunimahla
• soola-pipart
• soovi korral 0,5 tl Worcesteri kastet
Sega kastmeained kokku ja serveeri krevettide dipikastmena. Või laota serveerimisnõusse jääsalatit, avokaadokuubikuid ning kastmega segatud krevette või krabiliha.