1. Lõika juukseid iga 6–8 nädala tagant

Juuste pikkuse perioodiline piiramine on väga tähtis, kui tahad juukseid kiiresti pikemaks kasvatada. Kasulik oleks iga 6–8 nädala tagant juukseid lühendada umbes poole sentimeetri võrra. Kui sa surnud juukseotstest lahti ei saa, maksab see sulle pikemas plaanis kätte. Pea meeles, et tahad mitte ainult pikki, vaid ka terveid juukseid!

2. Jälgi oma söögivalikut

Kas teadsid, et sinu toiduvalik mõjutab ka sinu juuste kasvamise kiirust? Kui sa sööd palju proteiinirikkaid toiduained, siis märkad kahtlemata muutust oma juuste tervises, nagu ka nende kasvamise kiiruses. Kalad, munad, pähklid ja oad on juustele iseäranis kasulikud. Lisaks annab värskete puu- ja juurviljade söömine sinu kehale kõik vajalikud vitamiinid juuste kasvatamiseks. Kui sa soovid juukseid veelgi turgutada, võid toidukavasse lisada biotiini, mida tuntakse ka "juuksevitamiini" nime all. Biotiin stimuleerib rakkude tootmise kiirust, mis omakorda parandab sinu juuste tugevust ja tervist.

3. Eeterlikud õlid

Kui sa tahad juuste kasvamist kiirendada, võib suur abi olla eeterlikest õlidest. Naturaalsete õlide hõõrumine juustesse aitab stimuleerida juuksekasvu ja parandab mitmel moel nende tervist. Eeterlikud õlid nagu lavendel, rosmariin, tüümian, seedripuu ja jojoba aitavad puhastada mustust ja kõõma, avada karvanääpse ning viia toitaineid ja vitamiine otse juustesse ja peanahka. Lihtsalt tilguta pähe pisut eeterlikku õli (või eeterlike õlide segu) ning hõõru peanahka kaks-kolm korda nädalas. Tulemused hämmastavad sind kahtlemata.

4. Peanaha massaaž

Juuksekasvu kiirendab ka pärast iga juustepesu peanaha masseerimine. Lihtsalt hõõru hellalt peanahka umbes pool minutit kuni minut. See aitab laiendada veresooni ja parandab vereringet, mis toimetab hapnikku ja olulisi toitaineid karvanääpsudesse ning võimaldab kasvada tervetel juustel. Tulemus on näha umbes 4–6 nädalaga.

5. Kodune kookosõlist juuksemask

Kookosõli kasutamine juuste kasvatamiseks? See igatahes toimib! Lihtsalt lisa üks osa kookosõli ühele osale meele, sega see kõik kenasti kausis kokku ja oledki saanud vinge juuksemaski. Lase kookosõlil juustesse imbuda 30–90 minutit ja pese see välja naturaalse šampooniga. Kookosõli aitab kahtlemata sinu juustel kiiremini kasvada ja on täiesti naturaalne!

6. Õunaäädikaga loputamine

Eriti pikkade juuste kasvatamise saladuseks on õunaäädikas. Lihtsalt sega vette pisut õunaäädikat ja kasuta seda juuste loputamiseks iga kord, kui oled šampooniga pead pesnud. Õunaäädikas eemaldab mustuse, mis on tekkinud saastamise ja juuksehooldusvahendite kasutamise tulemusena. Regulaarsel kasutamisel võib õunaäädikas juustele anda uue elu ning muuta need pehmeks ja siledaks.

7. Kasuta järgnevat peanaha stimulaatori retsepti

Sega kaks teelusikatäit viina ning viis tilka nii lavendli-, kummeli- kui ka rosmariiniõli ühe supilusikatäie destilleeritud veega. Hõõru see segu peanahale. See tapab bakterid, avab karvanääpsud ja kiirendab juuste kasvu. Püüa võimalusel kasutada kvaliteetset viina, sest see on puhtam.