Vaja läheb:

1 kg kurki
2 tšillikauna
1 tl 30%-list äädikat
1 l vett
1 spl suhkrut
1 spl meresoola
suur pihutäis värskeid mündilehti

Pese värsked kurgid jääkülma veega ja lao klaasist, glasuuritud keraamikast roostevabast terasest või emailitud potti või purki. Koos kurkidega lisa anumasse ka mündilehed ja hakitud tšillipipar. Kuumuta vesi, lisa äädikas ja maitseained. Kurgid saavad eriti ruttu valmis, kui neid viilutada või pikkupidi sektoriteks lõigata. Vala peale marinaad ja jäta jahtumiseni toatemperatuurile seisma, hiljem võib see seista nii toas kui ka külmkapis. Kui kurgid on kausis või suuremas purgis, on peale marinaadi pealevalamist soovitav peale asetada raskus, et kõik oleks ühtlaselt marinaadiga kaetud.

Parajalt naksakad on kurgid juba 24 tunni pärast.

Head nautlemist!