Peamine põhjus peitub selles, et nii paljud inimesed ei mõista selle funktsiooni ning otsustavad seepärast sellest loobuda.

Milleks see siis on?

Vastupidiselt levinud arvamusele ei ole toonikumi peamine ülesanne puhastusvahendi näolt eemaldamine.
Ka ei pea ta panema teie nahka kipitama ega sulgema poore.

Toonikumi eesmärk on taastada teie naha loomulik pH tasakaal ning valmistada see ette hooldus- ja jumestustoodete pealekandmiseks.
Kui puhastusvahend on oma töö teinud, ei ole teil vaja jumestuse jääke toonikumiga kõrvaldada.
Kui teil on tunne, et puhastamise järel ei ole nahk ikka puhas, siis võib-olla tasuks teil puhastusvahend välja vahetada.

Eeldame, et te kasutate mahapestavat puhastusvahendit. Sageli arvatakse, et kui te olete näo veega üle käinud, ei pea te kasutama toonikumi. See on eksiarvamus. Naha looduslik pH tasakaal on umbes 5.5, samas kui vee pH võib teie elukohast olenevalt olla kuni 9.5.

See tähendab seda, et teie nahk on tõsiselt tasakaalust väljas, mistõttu aju saadab sellele sõnumi toote happesuse tasakaalustamiseks midagi ette võtta. Ja see miski on rasu. Kui teil on rasusem nahk, siis toodab teie nahk täiendavat rasu ning muutub rasusemaks, kui ta muidu oleks olnud.

Ja kui teil on nahk rasune vaid otsmikult ja lõua pealt, siis laienevad poorid, et keskmises näopiirkonnas toodetud rasu saaks välja voolata ja ülejäänud nahka tasakaalustada ning kui poorid on laienenud, siis nii need ka jäävad. Kui teil on kuivem nahk, siis üritab see teha midagi, milleks tal looduslikku võimet ei ole.

Toonikum ei pea olema nahka kokkutõmbav, ka ei pea see olema sugugi kõige kallim toode turul, aga on palju toonikume, mis täidavad nahahoolduses esmast funktsiooni ning mitte ainult ei tasakaalusta teie nahka, vaid ka võimaldavad sellel paremini niiskust hoida, koorivad seda ja teevad veel palju muud.

Te tahate leida toodet, mis on mugav ega pane nahka kipitama. Aga kuidas seda kasutada?
Toonikumi võib kanda peale nagu raseerimisjärgset vahendit … kuna see aitab säästa suures koguses toonikumi, mis muidu jääks vati sisse.
Tilgutage umbes viis tilka toonikumi peopesale; hõõruge käsi kokku ning kande toonikum näole, nii et kogu nägu saaks märjaks.

Traditsioonilisem meetod on kanda toonikumi vatile ja tõmmata sellega üle näo, aga siis jääb palju toodet vati sisse ning see saab palju varem otsa.

Kui te kasutate toonikumi puhastusvahendi eemaldamiseks, siis peate te kandma toote vatile, aga siis on ka selle eesmärk teine.

Paljudele inimestele ei meeldi pärast näo puhastamist sellele enam midagi peale kanda, aga hea toonikum ei pruugi tunduda nahal millegi enama kui lihtsalt veena. Parimal juhul mõjub see kui meeldiva lõhnaga värskendav vesi.

Mida toonikum veel teha oskab?

Toonikum on tänapäeva nahahoolduse niisama oluline osa kui niisutaja.

Nad suudavad nahka koorida, niisutada, kaitsta vananemise vastu, muuta naha matiks, reguleerida hormonaalset tegevust, puhastada või lihtsalt tasakaalustada ning lõhnata meeldivalt.

Millised teie vajadused ka on, te peate leidma toote, mis on teie nahal meeldiv ega torgi. On mõned tooted, mis peavadki torkima (näiteks Clinique´i klaaristav vedelik), aga siis kuulub see asja juurde.

Põhimõtteliselt võib kõiki toonikume kasutada ühesuguselt, aga mida rohkem omadusi neil on, seda kallimad nad on. Toonikumid, mida ei ole võimalik kasutada kui raseerimisejärgset vahendit, suudavad ka nahka koorida.

Alljärgnevalt on ära toodud nimekiri mõnest erilisest toonikumist. See ei ole mingil juhul täielik nimekiri ning te võite leida apteegist häid vahendeid, mis täidavad toonikumi ülesannet, aga kui te tahate end motiveerida seda vahendit kasutama, siis peaksid alljärgnevad olevat investeeringut väärt.

Puhastav/kooriv — Clinique Clarifying Lotion, Aveda Exfoliating Tonic, SKII Essence, Rubinstein Glycolic, Therapy Systems Glycolic Toner

Niisutav — Shiseido Benefiance Balancing Softeners, Kanebo Essence

Vananemisvastane — SKII Essence, Natura Bisse, Lauder Renutriv, Beta Alistine Age Delete Toner, LaPrairie Age Management

Rasusust vähendav — Sisley Tropical Resin Lotion, Darphin Purifying Tonic

Matistav — Lancôme Pur Control, Shiseido Pureness, Rubinstein Matte Specialist

Puhastav — Caudalie Spray, Darphin Purifying Tonic, Clinique Clarifying Lotions, Clinique Anti Blemish Solution

Meeldivalt tasakaalustav! — Temple Spa Toning Essence, Amanda Lacey Persian Rosewater, Syence Ultra Gentle Normalising Lotion, Rosewater, Bobbi Brown Cucumber and Lavender

Tundlikule nahale — LaPrairie Sensitive Skin Spray, Lauder Purity, Borghese Spray