Kuigi magneti tervendavast võimest on juttu juba ’Atharvavedas’, on selle moodne kasutus seotud Šveitsi alkeemiku ja füüsiku Paracelsuse uuringutega.

Just Paracelsus pani tähele, et magnet suudab ravida põletikku ja haavandeid ning täheldas, et magnetväljas viibinud kehaosa paraneb paremini ja kiiremini kui mistahes ravimiga ravitud kehaosa.

Homöopaat dr. Samuel Hahneman soovitas samuti magnetteraapiat kasutada. Me teame, et Maa magnetväli mõjutab inimese keha. Vastu õpetuse kohaselt peaks pea olema magamise ajal suunatud lõunasse ning täiskuu ajal tuleks paastuda. Teadlased toetavad seda soovitust, kuna selline magamisasend soodustab maa magnetliini liikumist läbi meie keha ning aitab meil hästi magada, kuna aju loob just une ajal tugevaima magnetvälja. Kehamahlad liiguvad kergelt täiskuu päevadel, mistõttu paastumine aitab säilitada vedelike tasakaalu kehas.

Mis on magnetteraapia?

Magnetteraapia kujutab endast haiguste ravi magnetite kasutamisega patsientide kehal. See lihtne, odav, täiesti valutu ning kõrval- ja järelmõjudeta ravimeetod on muutumas väga populaarseks. Ei mingeid ravimeid, süste, toonikuid — lihtsalt magnetid!

Artriidi, migreeni, krooniliste valude, spordivigastuste, kehva vereringe, ekseemi, kasvajate, diabeedi, lihavuse, vaimsete probleemide, kroonilise väsimuse, kõhukinnisuse ja muude hädade all kannatavad inimesed saavad abi magnetteraapiast.

Teaduslikud uuringud näitavad, et magnetteraapia mõjutab ainevahetust, aktiviseerides keskse närvisüsteemi ning rikastades verd hapnikuga, seega aidates parandada vereringlust. Venemaal läbi viidud katsed on näidanud, et taimed kasvavad magnetväljas kiiremini ja paremini. Hiirte ja jänestega tehtud katsed näitavad, et magnetteraapia leevendab sünnitamisvalusid ja teeb sünnitamise kergemaks, taastab juuste pigmendi, ravib vähkkasvajaid jne.
Dr. E K MacLean New Yorgist on ravinud edukalt vähkkasvajaid, kasutades selleks elektromagnetilisi aktivaatoreid, ka väidab ta, et tugevas magnetväljas ei saa vähkkasvaja eksisteerida.

Kuidas magnetteraapia toimib?

Kui keha puutub kokku magnetitega, läbivad magnetlained koed ja tekitavad sekundaarse voolu, mis omakorda genereerib soojust ning leevendab valu ja paistetust. Ta taastab ja soodustab rakkude kasvu ning suurendab punaste vereliblede arvu. Punastes verelibledes on omakorda rauda sisaldav hemoglobiin.

Magnetvool mõjutab rauda ning eemaldab osadest kehaosadest kolesterooli ja muud ladestused, puhastades seda. Ioniseeritud veri voolab kergelt, normaliseerides vererõhu, kergendades südame tööd ning aidates kaasa hormoonide tekkimisele.

Keha polaarse tasakaalu hoidmiseks kasutatakse erineva suuruse ja kujuga magneteid. Kunstmagneteid on kahte tüüpi — elektromagnetilised ja spetsiaalsest sulamist valmistatud. Tavaliselt kasutatakse ravis kettakujulisi magneteid võimsusega 1500-3000 gaussi. Magneteid müüakse paaris — kuna põhja- ja lõunapoolusel on erinevad raviomadused.

Põhjapoolust kasutatakse bakternakkustest tingitud haiguste raviks ja lõunapoolust valude, tursete ja nõrkuse leevendamiseks. Ravi on kas üldine või lokaalne ja iga seanss kestab 20-30 minutit. Esimesel päeval piisab viiest minutist, ravi kestust järk-järgult pikendades.

Pärast ravi ei tohi süüa ega külma duši all käia. Rasedate naiste peal ei tohiks kasutada tugevaid magneteid. Ka tuleb magnetit õieti hoida.