Vahur kirjutab:

“Kõik sai alguse 2013. aasta sügisest, kui pärast uuringuid sain diagnoosi: jämesoole kasvaja.

Sain neli korda keemiaravi ja 2014. aastal käisin operatsioonil. Lääne-Tallinna Keskhaigla kirurgid puhastasid viie tunni jooksul vaagna siiretest.

Seejärel läksin onkoloog Vivian Esko juurde ravile. Sain aasta keemiaravi ja kompuuter näitas, et tüsistusi ei ole. Kuid 2016. aasta sügisel tekkisid kubeme piirkonda kõvad moodustised ja uuringutel selgus, et vähk oli edasi läinud kubeme lümfidesse. Sain veel keemiaravi ja kiiritust.

Oleme nüüd paar aastat püüdnud seda ravida, peatanud edasise vähi arengu, kuid organismil on unikaalne omadus kohaneda pidevalt saadud preparaatidega. Nüüd tuleb muuta ravi metoodikat ja katsetada teisi keemiaravi variante.

Doktor Esko otsustas proovida ravimit Lonsurf. Pärast esimest ravikuuri on olnud tulemused positiivsed ja ravi jätkub. Kuna aga haigekassa keeldub ravimit finantseerimast, tuleb see mul omal välja osta. Pöördusin abipalvega vähiravifondi poole ja sain positiivse vastuse.

Tänu teil saan oma ravi jätkata ja sellega pikenda oma elu, jätkata oma töid ja tegemisi nii kuidas tervis lubab ja tunda
ennast kasulikuna.

Ma olen olnud kogu aeg positiivselt meelestatud. Käin edasi mängimas Rakvere bridžiklubis, olen hobikirjanik — avaldanud krimiromaani “Karmid üheksakümnendad”.

Ma olen võitleja tüüp, kes kergesti raskuste ees ei alistu, lähen alati lõpuni välja. Ei ole kerge saada pidevalt keemiaravi ja võidelda läbi valude kasvajaga, kuid siiani oleme suutnud hoida haigust kontrolli all.

Olen vähiravifondile ja annetajatele väga tänulik, et võimaldasite mul kasutada seda ravivõimalust ja sellega pikendada elu. Meie pere eelarve juures on see märkimisväärne abi, kuna tööd saan teha poole koormusega.”

Toeta Vahuri ja teiste “mittekulutõhusate” vähihaigete võitlust elu eest: www.kingitudelu.ee/annetajale