Retsept sobib: söegrill, barbecue-ahi

8 kuni 10 sööjale

Mida vajad?

  • 1 suur lõhefilee, umbes 2,5 kg
  • puljongimaitseainet
  • soola
  • magusat tšillikastet (näiteks Santa Maria)
  • kollase ploomi kastet
  • apelsinilikööri

Puhasta lõhefilee pindluudest, maitsesta puljongimaitseaine ja õrna soolaga ning lase umbes tund aega maitsestuda. Otsi sobilik lepaplank ja hoia seda tund aega vees. Siis kuivata ja määri pealt õliga. Pane kala plangule nahk allpoole.

Küpseta kala barbeque-ahjus 80-100° C juures 40-50 minutit. Kala on valmis, kui sellest hakkab eralduma valget rasva.

Vahepeal sega kokku tšilli- ja ploomikaste (kui ploomikastet poest ei leia, võid kasutada mõnda muud marmelaadisarnast magusat ja selget puuviljakastet, mis tuleb vajadusel vedelamaks muuta), lisa ka törtsuke apelsinilikööri. Pintselda kala kastmega üle ja küpseta ahjus veel kümmekond minutit.

Serveeri meelepärase värske salatiga.

Suvine retsept pärineb uuest grillinippe ja retsepte jagavast raamatust „Grilliaabits. Grillimise ja BBQ põhitõed“.