Mõnikord on naiseliku sära vallapäästmiseks väga vähe vaja, mõnikord natuke rohkem. Kuid olen kindel, et ühelegi naisele ei tee paha natuke iseendaga tegeleda, et päästa endas valla sisemine jumalanna, oma tõeline olemus.

Mis aitab kaasa sinu naiselikule arengule, et leida üles jumalanna enda sees?

Naise teeb kauniks see, kui ta on enesekindel ja mõtleb ilusaid, positiivseid mõtteid ning räägib asjadest, mida ta armastab — siis tekib see eriline säde silmadesse. Olgu sinu mõtted ja kõne alati lähtuvad headusest ja armastusest. Unusta tühi jutt ja klatšimine.

Liigu ringi enesekindlalt ja graatsiliselt. Väldi kiirustamist, tähtis on aeglustada igat sammu. Seda saab treenida, mäletad neid aegu nooruspõlvest, kui panid oma toa ukse kinni ja muusika mängima ning tantsisid oma hingest? Tee seda jälle, aeglaselt, enesekindlalt ja graatsiliselt.

Õpi ennast armastama. Pööra oma südame armastus iseenda kehale. Sa oled imeline just sellisena, nagu sa oled loodud. Jah, ajakirjades pidevalt esitatakse meile täiuslikke figuure, kuid täiuslikkust pole olemas. See on vaid illusioon. Sa võid armastada oma lisakilosid ja need võivad selle tulemusel kaduda kui võluväel. Iga sinu kehaosa vajab aktsepteerimist ja armastust sinu enda poolt.

Vabane oma hirmudest ja kahtlustest — kõigest sellest koormavast, mis seab pidevalt sinu elu teele takistusi. Kõigest, mis kärbib su tiibu ja ei lase sul olla vaba. Seisa nendega silmitsi ja mine nendest läbi — see on ainus viis, kuidas neid ületada.

Tea, et sa ei pea olema pidevalt tugev ja kõigega hakkama saama. Sa võid olla nõrk ja haavatav. Luba oma mehel olla prints valgel hobusel, kes sind päästma tõttab.

Mõista oma elus ette tulevaid mõrudaid ja magusaid olukordi kui õppetunde, mis pead läbi tegema selleks, et saada üle oma ebaõnnest, südamevalust ja tülidest. Ole nende õppetundide eest tänulik neile inimestele, kes nendega seotud, sest need olukorrad aitavad saada sul paremaks inimeseks ja vabaneda kõigest sellest, mis sinu kõrgemat olemust enam ei teeni.

Nuta, naera ja õpi väljendama oma soove ja vajadusi

Nuta ja naera, sest see aitab sul vabaneda allasurutud emotsioonidest ning aitab avada südant, mille võid olla oma elu valusate kogemuste tõttu lukku pannud. Päästa valla oma huumorimeel, see toob su ellu palju rõõmu.

Õpi väljendama oma soove ja vajadusi. Õpi ütlema “jah” ja “ei” lähtudes oma hinge tõelisest soovist. Kuula oma sisemist tarkust ja intuitsiooni, usalda seda, sest see ei valeta kunagi. Räägi oma tõde, ilma selles kahtlemata.

Hoolitse oma tervise eest — olgu sinu toidulaual tervislik ja värske toit ja liigu palju värskes õhus. Naise sügav roll on luua ilu, mis võiks rõõmustada teda ennast, lähedasi või veel rohkemaid inimesi. Iga naine saab selle enda jaoks ise leida — toiduvalmistamine, käsitöö, ehete valmistamine, kodu hoidmine ja kaunistamine, mida iganes sulle südamest teha meeldib.

Õpi olema ühenduses emakese maaga — kuula linnulaulu, vaikset tuulekahinat puulatvades. Emba puid ja tunneta nende energiat, naudi pilvede liikumist ja ära häbene ennast maapinnale pikali visata — püherdada kastemärjas murus või lihtsalt lebada ja lasta maaenergial endasse voolata. Armasta tähti ja kuud ning õpi tundma looduse seaduspärasusi ning külgetõmbeseadusi.

Puhasta oma meeled- tunneta erinevaid lõhnu, maitseid ja tundeid. Nii näeb kõike palju selgemalt ja tajud on erksamad.

Ela ise ja lase teistel elada. Igas päevas on nii palju endalt küsida ja teistele anda. Jaga oma armastust, ilma midagi vastu ootamata — sest tõeline armastus ei vaja kunagi midagi vastu, armastuse jagamine ise ongi juba kingitus sulle endale. Olgu su süda tõeliselt suur ja helde ning alati täidetud armastuse ja tänutundega, tea et seda kõike on seal piiramatult külluslikult.

Õpi tundma oma mehe armastuse keelt — ta jagab sulle oma armastust, kuid teeb seda nii, nagu tema oskab. Kui sa seda keelt tunned, siis ei tunne sa enam kunagi, et ta sind ei armasta — sa tead, et oled väga armastatud, isegi kui ta seda sulle alati ei ütle.

Tõsta oma mees sõna otseses mõttes taevasse, jagades talle oma jumalikku armastust — tunneta oma käte hellust, sügavat ja tervendavat jõudu oma puudutustes ning oma suudluse õrnust. Need kuuluvad jumalannale sinus. Naine muutub tõeliseks jõuallikaks oma mehele ja paneb ta särama, kui saab kontakti oma ürgse, naiseliku olemusega. Saatku sinu suhteid alati rahu, armastus, nauding ja kirg.

Oled ju kuulnud, et igas naises on peidus tütarlaps, armuke, perenaine, kuninganna — kui mõnda neist on sinus liiga palju või liiga vähe, siis on tasakaal paigast ära, püüa hoida tasakaalu nende naiselike rollide vahel.

Loo endale ise elu, mida elada soovid. Kui mõistad, et iga valikuga lood ise endale oma elu võid muuta need unistused, mida enda südames vaikselt hoiad ja kannad, oma reaalsuseks. See on sinu vägi.

Armas naine, tea, et kõik algab ja lõpeb Sinus endas. Kui sa mõistad oma sisemist olemust, saab sinust parem ema oma lastele, parem armastatu oma partnerile, parem tütar oma vanematele, hoolivam sõber oma sõpradele. Arvan, et ükski naine ei saa kunagi täiuslikuks. Aga me saame püüelda sinna poole, et olla säravamad, armastavamad naised igas päevas, sest tõeline ilu tuleb seestpoolt.

Autor: Jaana Kuus, www.elumuutjad.ee

Artikkel on ilmunud portaalis Alkeemia.