Tõenäoliselt oled sinagi lugenud kümneid kordi erinevaid soovitusi, kus sul palutakse teha erinevaid nimekirju või pidada päevikut selle kohta, mis sul tuleb lähiajal ära teha. Meie ei pea praegu seda silmas, vaid soovitame sul hakata pidama n-ö salapäevikut, kuhu paned kirja kõik oma mõtted. Ja, mis põhiline, tunne end vabalt ja kirjuta, millest hing ihaldab, sest ainus publik sellele päevikule oled sina ise.

Mõtle läbi, kuidas su päev läks

Sellesse päevikusse ära kirjuta üles asju, mida pead hakkama täide viima või mida oleks vaja oma graafikusse mahutada. Kasuta seda oma pea tühjendamiseks mõtetest, mis on muutunud liiga koormavaks. Kui pikk kirjeldamine on sinu jaoks liiga raske, kasuta kasvõi nupukeste meetodit, mille puhul kirjutad üles vaid märksõnad.

See on suurepärane stressileevendaja ja viis, kuidas häirivaid tegureid oma elust elimineerida.

Kogu kokku oma unistused ja eesmärgid

Paberil unistamine ja n-ö unistuste nimekirja koostamine mõjub samuti hästi. Pane kirja erinevad ideed ja sinu jaoks olulised ambitsioonid, sest nendega kaasnevad tavaliselt positiivsed muutused ja su unistused hakkavad vaikselt täide minema.

Tõsta oma emotsionaalset intelligentsust

Päeviku pidamine on oluline viis, kuidas kasvatada oma emotsionaalset intelligentsust. See on hea meetod, kuidas lasta oma emotsioonidel voolata, olenemata sellest, kas soovid neid mõtteid hiljem uuesti lugeda või mitte.

Miks koguda neid halbu emotsioone endasse? Kui viitsid need üles kirjutada, suudad neist ka kiiremini lahti lasta.

Päeviku pidamine on ka hea viis, kuidas praktiseerida teadlikku elamist. Lõõgastumiseks võid vahepeal hoopis lühijutte või poeeme kokku kirjutada või hoopis midagi joonistada. Sinu päevik ja sinu valik — reegleid ei ole!