Kian viibis parasjagu vanaema juures, kui kuulis ülemise korruse vannitoast pärinevaid veidraid hääli, vaatamata sellele tal on kuulmishäire ja tal olid sel hetkel ka kõrvaklapid peas. Noor poiss läks üles korrusele, et kontrollida, kas vanaemaga on ikka kõik korras ja leidis ta silmad kinni vees "ulpimas".

Õnneks meenus Kianile aga üks Youtube'ist nähtud video basseinist päästetud uppumisohus tüdrukust. Üheksa-aastane poiss teadis, et peab tõstma vanaema pinnale ja laskma vanni veest tühjaks, et vanaema taas vee alla ei vajuks.

Seejärel jooksis ta naabrite juurde abi paluma, kuid neid polnud kodus, aga õnneks oskas Kian kiirabisse helistada.

Kiani ema, Hailey Davies jõudis kiirabiga samaaegselt sündmuskohale. "Kohe, kui sinna jõudsin, teadsin, et midagi on valesti, kui nägin Kianit väljas istumas. Ta ütles mulle, et ootab kiirabi," meenutab ema. "Isegi paljud täiskasvanud ei teaks, mida sellises olukorras peale hakata. Ma olen imestunud juba paljalt mõttest, et ta oli üksi ja ei sattunud paanikasse."

Vanaema Angela viibib nüüd haiglas, kus ta juhtumist taastub. Arstid tunnistasid, et kui Kian ei oleks seal olnud, oleks olukord võinud hoopis hullemini lõppeda. "Pole kahtlustki, et Kian päästis mu ema elu ja kui ta poleks seal olnud või teadnud, mida teha, ei taha ma mõeldagi, mis oleks võinud juhtuda."