"Sellest on möödas paar aastat ja mu sõbranna Sarah on nüüd samuti juba abielus. Kuid sel ajal tundus see hea mõte, sest meie abielu Jasoniga oli muutunud külmaks ja me kumbki ei olnud enam rahul.

Ma olin alati väga lähedane olnud oma sõbranna Sarah'ga ja ta klappis suurepäraselt ka mu abikaasaga, kohati isegi paremini kui me sõbrannaga omavahel. Jason käis ühel päeval välja mõtte, et soovib olla polüamoorses suhtes, ehk olla koos nii minu kui temaga. Alguses olin loomulikult šokeeritud, kuid kuna meie vahel oleks kõik varsti läbi saanud, otsustasin anda järele ja proovida. Mul polnud enam midagi kaotada.

Ma teadsin alati kõigesti mis toimub, aga meil ei olnud otseselt mingeid reegleid paika pandud, mis tähendab, et pool sellest ajast, mil nad koos olid, oli minu jaoks täielik katastroof. Vahepeal olid ilusad hetked, kus ma nägin, et Jason muutub tagasi selleks imeliseks meheks, kes ta meie suhte alguses oli, aga halbu momente oli palju-palju rohkem. Lõppkokkuvõttes olen tänulik, et Sarah ja Jason mu elu pea peale keerasid, sest ehkki paar aastat tagasi oli meil see veider polüamoorne suhe, oleme nüüd mitu aastat Jasoniga olnud see sama armastav paarike, kes me olime ka suhte alguses.

Need on kõige olulisemad õppetunnid, mis ma sellest huvitavast suhtest sain:

  • Iseennast ei tohi suhtes ära kaotada! Ühel hommikul köögis ma vaatasin, kuidas Sarah ja Jason hullasid omavahel ja mulle jõudis kohale kohutav tõdemus, et kogu koosoldud aja jooksul olin ma omandanud pigem emarolli ja enda lõbususe täielikult ära kaotanud.
  • Seks on parim siiski selle inimesega, kellesse sa päriselt armunud oled. Kui Sarah ja Jason olid esimest korda vahekorras, olin ma hirmul, sest kartsin, et nüüd olen ma Jasoni igaveseks kaotanud. Kuid peale seda ütles ta mulle, et mina olen voodis parim.
  • Ma hakkasin tegema rohkem uusi asju. Kuna Sarah oli aktiivne ja julge, astusin ka mina lõpuks oma mugavustsoonist välja ja tänu sellele katsetan siiamaani koos Jasoniga asju, mida ma varem ei tahtnud isegi mitte proovida.
  • Polüamoorne suhe kinnitas mulle, et Jason on minu jaoks õige ja ta on mees, kelle nimel tasub võidelda. Me mõlemad olime ennast käest lasknud ega keskendunud enam olulisele, ehk meie suhtele ja kohe, kui nad Sarah'ga lõpetanud olid, andsime lubaduse, et näeme rohkem vaeva. Siiamaani on see suurepäraselt õnnestunud ja me oleme õnnelikumad kui eales varem.

Kuid kas ma soovitaksin sellist vaheldusrikast kogemust ka teistele paarikestele? Pigem mitte. Ausus ja avameelsus on suhtes võtmesõnaks, kuid kuna meil oli see omavahel täiesti kadunud, pidime proovime midagi hoopis uut, et oma suhet päästa."
Allikas: YourTango