Puuder ja kabuki-pintsel
Sinu kosmeetikakotis peaks kindlasti leiduma hea matistav puuder, mis annab ka pisut katvust. Seda on lihtne väikse koheva kabuki-pintsliga näole kanda, kartmata, et kusagile jääb ebaühtlaseid laike või jooni.

Kasuta kreemjat lauvärvi
Alustagem lauvärvist — šampanjatoonid ning kulla- ja hõbedasära kaunistavad kõiki silmi. Saad kreemjat lauvärvi õrnalt sõrmega laugudele kanda ja hajutada.

Haara tagasihoidlikke toonide järele
Kui hakkad põsepuna pimedas või peeglita peale kandma, siis olgu see mitte liiga särav ja erk toon. Muidu on äärmiselt tõenäoline, et lõpetad klounipõskedega. Ka põsepuna kanna peale suure ja koheva pintsliga ning ära unusta hoolega hajutada.

Eelista huuleläiget
Kui tahad huultele pisut särtsu lisada, siis eelista sulle sobiva tooniga huuleläiget. Erk huulepulk on küll viimane asi, mida sa tahad ilma peeglita oma huultele (ja põskedele ja hammastele… ) panna.

Ära liialda ripsmetušiga
Kui sul on vähegi kindel käsi, saad ripsmetušši vabalt ka ilma peeglita ripsmetele kanda. Kuid sel juhul ära alusta kunagi päris ripsmejuurtest — tõsi, see annaks küll rohkem volüümi, kuid vältimaks määrdunud laugusid ja silma välja torkamist, piirdu vaid õrnalt ripsmeotstega.

UNUSTA:

Silmapliiats
Sa jääd kas silmast ilma või lõpetad sõjamaalinguga.

Erksad toonid
Olgu siis lauvärvid, huulepulgad või põsepunad — need vajavad alati kindlat silma ja kätt.

Jumestuskreem
Nalja teed? Kui sa endale peeglita jumestuskreemi näole kannad, siis sa näed välja… nagu sa oleks ilma peeglita jumestuskreemi näole kandnud.

Allikas: redbook.com