1. Head aega, kõrged kontsad! Ilusad kingad tuleb nüüd mõneks ajaks kappi pakkida ja varbavaheplätud välja otsida, sest unepuudus, beebi süles ja mähkmekott üle õla ei võimalda sul kõrgetel kontsadel püsti püsida. Plätusid kulub sul aga mitu head paari!

2. Unepuudus tõmbab jalust maha. Kui plaanid imetada, ei saa sind keegi asendada ka, seega valmistu pikkadeks magamata öödeks ja päevadeks!

3. Kui otsustad last rinnaga toita (ja me loodame, et sa seda teed!), arvesta ka võimalusega, et kõik ei pruugi minna lihtsalt ja valutult. Kuid ära anna alla, palu imetamisnõustajatelt abi ja harjuta! See on seda väärt!

4. Pane oma juuksed kinni. Sul on ilusad pikad juuksed, kuid alates tänasest saab sinu lemmiksoenguks hobusesaba või kuklasse keeratud krunn. Kui sa jõudsid juuksed enne kinni panemist ära pesta, oled tublim kui paljud teised värsked emad…

5. Lapsest on pea võimatu lahkuda. Ka siis, kui sul on lapsehoidjaks terve sõjavägi, Mary Poppins ja kuninganna isiklikult, hakkavad su käed värisema ja hirmuhigi tuleb otsa ette, kui esimest korda oma beebist paariks tunniks eemaldud.

6. Sinu uus lemmik iluvahend — peitekreem või valgustpeegeldav pliiats, millega varjata oma tumedaid silmaaluseid.

7. Parim riietusese — dressipüksid. Kleidid on ilusad ja võivad olla ka mugavad, aga beebi oksendab (või kakab) need kõik täis.

8. Su süda lõhkeb suurest armastusest. Sa ei osanud ette kujutadagi, kui väga on võimaik kedagi armastada ja imetleda ning beebi iga liigutus ja silmapilgutus toob sulle heldimuspisarad silma. Tere tulemast emaduse imelisse maailma!

Allikas: iVillage