Kolm eri retsepti kolmele eri maitsele: tervislik amps taimetoitlasele, piimatalumatule ja gurmaanile
Taimetoitlasele
• Valge oa pasteet peediga (Sisaldab lisaks ubadele keedupeeti, küüslauku, soola, sidrunimahla, veidi tšillihelbeid, päevalilleseemneid)
• Päevalilleseemeid ja rukolat kaunistuseks.
Eesti toitumisnõustajate ühenduse esimees Ketlin Jaani-Vihalem: „Ekstra kiudaineterikas võileib taimetoitlasele. Kaunviljad kombineerituna täisteratootega aitavad toidust kätte saada ka asendamatud aminohapped. Küüslauk ja sidrun hoiavad eemal külmetuse, päevalilleseemnetest saab väärtuslikku valku ning polüküllastamatuid rasvhappeid“
Piimatalumatule
• Nn. litsutud avokaado, veidi laimimahla ja soola.
• Peale lao suitsukana viilud, tomativiilud, ja marineeritud punast sibulat.
Eesti toitumisnõustajate ühenduse esimees Ketlin Jaani-Vihalem: „Hea kombinatsioon kasulikest rasvadest ja täisväärtuslikust valgust koos kiudainete rikka süsivesikuga alias suurepärane valik piimatalumatule, kes hindab tasakaalus menüüd“
Gurmaanile
• viiludeks lõigatud valgehallitusjuust (nt. brie),
• peale viilutatud hurmaad, kaunistuseks idusid
Eesti toitumisnõustajate ühenduse esimees Ketlin Jaani-Vihalem: „Maitseelamust pakkuv võileib toidugurmaanile. Külluslikult rasva ja valku sisaldavat brie’d tasakaalustavad vitamiiniderikas hurmaa ning tervistavad idud. Maitseelamuse võimendamiseks ning menüü tasakaalus hoidmiseks soovitatav nautida harva“