RETSEPT: Luba endale üks sügiseselt rammus ja uskumatult maitsev amps — juust šokolaadiga!
Hämarad sügisõhtud on loodud luksuslikeks toidunaudinguteks sõprade ja pere seltsis. Valio soovitab ootamatult põnevat Cheddar juustu ja tšillise šokolaadikastme kombinatsiooni, mis tekitab sööjates kindlasti elevust ja garanteerib meeldejääva maitseelamuse. Siidine šokolaadikaste toob esile Cheddar juustu veidi pikantsema maitse ja tšilli lisab maitseelamusele parasjagu vürtsisust. Retsept on lihtne, kiire ja väheste koostisoadega ning tulemus sobib pakkumiseks nii iseseisva suupistena kui ka õhtusöögi lõpetuseks hõrgu magustoiduna.
Vaja läheb
Cheddar juust 300 gr
Tume (70%) šokolaad 70 gr
Õli 2 sl
Kuivatatud tšilli 1 tl
Balsamico kaste 1 sl
Näpuotsaga soola ja kaneeli
Valmistamine
Tõsta Cheddar juust külmikust välja tund enne serveerimist, et see omandaks toatemperatuuri. Tükelda šokolaad ja aseta kastrulisse. Lisa õli, balsamico kaste, kuivatatud tšilli ning näpuotsatäis soola. Kuumuta madalal kuumusel kuni koostisoad sulavad ühtseks ja siidiseks kreemiks, ära keeda. Jahuta kaste toatemperatuurini ja paku koos suupärasteks tükkideks lõigatud juustuga. Serveerimisel puista maitsev suupiste üle veidikese kaneeli ja šokolaadilaastutega.