Esimene kord, kui mehega ämmale ja äiale külla läksime, siis ütlesime, et magame eraldi voodites. Olime sel ajal vaid paaril kohtingul käinud ja arvasime, et see oleks vanemate arvates õige käitumine. Loomulikult hiilis mu mees öösel minu juurde ja loomulikult jäime me ka hommikul vahele, kui ämm hommikul mind äratama tuli.

***

Veetsin ükskord kogemata paar tundi enda mehe vanemate juures nii, et mu särk ei olnud piisavalt kinni nööbitud. Võite ette kujutada mu reaktsiooni, kui selle avastasin vahetult pärast äiaga ilmast rääkimist.

***

Unustasin, et mu äi on pähklite vastu allergiline. Küpsetasin pähklitega küpsiseid. Õnneks pääsesime kiirabisse helistamisest. Natuke aega hiljem ajasin klaasitäie punast veini ämma ilusale valgele vaibale. Milline õnn!

***

Mul oli kohutav nädalavahetus mehe vanemate juures. Olen rase ja selle tõttu on mul pidevalt ka süda paha. Nii kui autost välja sain, oksendasin nende kõnniteele. Tuppa jõudes jooksin kraanikausi juurde. Ja seejärel vannituppa, kus äia kalli lõhnaõlipudeli ära lõhkusin.

***

Mu mehe ema astus meie tuppa kandes ainult aluspesu ja teda ennast ei häirinud see karvavõrdki. Ma ei taha enam kunagi sinna tagasi minna.

***

Märkasin ämma ja äia juures olles, et mulle on paar halli juuksekarva tekkinud. Käisin poes, ostsin juuksevärvi ja asusin vannitoas toimetama. Natuke aega hiljem sain aru, et olen nende ilusa valge vanni ära rikkunud. Plekid ei tulnud enam välja.

***

Mu mehe vanemate koerale meeldib prügikastist asju välja kiskuda. Viskasin päevade ajal sinna oma sideme. Võite ette kujutada seda rõõmu, kui äi söögilauas naerma hakkas, et Muki on jälle midagi kätte saanud ja seda sööma asunud. Terve köök oli mu verist sidet täis. Mul pole kunagi elus niivõrd piinlik olnud.