1. Loe otsast lõpuni läbi raamat, mida oled tahtnud ammu lugeda

Lülita välja telefon ja internet, vali endale kõige mugavam koht, mis sul kodus leidub ja loe see raamat läbi, mida oled ammu tahtnud lugeda. Kaanest kaaneni. Isegi kui selleks läheb terve päev — ongi väga lõõgastav kogemus.

2. Võta kaart, vali koht ja mine

See koht võiks olla piisavalt kaugel, et see tripp mõjuks nagu puhkus, ja samas piisavalt lähedal, et sõit kiirelt läheks. Vali koht, tee plaanid, mis sa seal täpselt teha tahad, ja asu teele!

3. Tee endale spaapäev

Ükskõik kas valid siis mõne spaa, kus oma päev veeta, või teed koduspaapäeva. Viimane tähendab seda, et sa tegeled terve päeva enda hellitamise ja iluprotseduuridega, mitte ei hakka vahepeal jälle koristama või veel hullem, tööd tegema!

4. Korralda filmimaraton

Seda võib teha üksi või — kui mõni su sõbranna peaks samuti puhkusel olema — mitmekesi. Valige teema, valmistage snäkid ja ostke veini ning veetke terve päev ilma mingite süümekateta teleka ees diivanil mõnuledes. Kui oled üksi, tee täpselt samamoodi, ainult veini ei pea tervet pudelit ära jooma.

5. Mine piknikule

Ka seda võib tegelikult üksi teha. Võta korv kaasa ja sea end mõnda mõnusasse parki või aasale sisse — selline kogemus on täiesti teistsugune ja loomulikult hoopis lõõgastavam kui kärarikkad piknikud sõpradega, nende lastega ja koduloomadega!

6. Mine fotokaameraga endale võõrasse linna või linnajakku rändama

Meie lähedal on palju vaatamisväärsusi, mida me pole ometi kunagi näinud. Puhkus on ideaalne aeg avastamaks oma naaber- või ka kodulinna.

7. Määra endale eelarve ja mine šoppama

Kui sa määrad endale eelarve, ei pea sa süütunnet tundma, et liiga palju kulutad. Otsusta, palju sa raha kulutad ja siis nii teegi — ära kuluta ei vähem ega rohkem!

8. Alusta päeviku pidamist

Võta kaustik ja pastakas või uus dokument tekstitöötlusprogrammis ja kirjuta üles, mis sind su praeguses elus õnnelikuks teeb, mida sa kardad, mis su eesmärgid on. Kirjuta üles ka pisiasjad, mis su tuju viimasel ajal heaks on teinud. Kirjuta kõike, mis pähe tuleb. Ja ühtäkki on kõik palju selgem…

9. Õpi midagi uut

Osta mingi audio-keelekursus, õpi õmblema, muretse molbert ja hakka maalima — mida iganes sa valid, uue asja õppimine on tõeliselt lõõgastav ja vabastav ning võib sulle su enda kohta palju õpetada.

10. Mine restorani — iseendaga

Kas oled kunagi käinud peenes restoranis ihuüksi? Tundub imelik? Ületa ennast ja tee see ära — kogemus, mis sellest saad, on seda väärt! Su maitsemeeled ei ole kaaslastega koos nii avatud ja tähelepanelikud, nii et saad täiesti uutmoodi elamuse.

Allikas: Her Campus