Naine kirjutab:

"Minu haiguse lugu algas 2007. aastal kui läksin enne jaanipäeva mammograafi kontrolli. Olles veidi oodanud tuli kontrolli teostanud medõde ja teatas, et vasakus rinnas on kahtlane tükk ning pani mulle järgmiseks nädalaks arst vastuvõtuaja.

Olin tegelikult juba ise kaks aastat varem tundnud, et midagi on valesti, kuid siis ei näidanud mammograaf ja ei tundnud ka kontrolliv arst midagi. Seekord osutusid aga minu tunded tõeks ning vähem kui kuu pärast oli juba operatsioon.

Eemaldati vasak rind ja paar kaenlaalust lümfisõlme. Edasi järgnes keemiaravi ja seejärel jäin viieks aastaks tabletiravile. Tundus, et kõik oli lõppenud hästi, kuna viie aasta möödudes andis arst loa tulla kontrolli harvemini. Sama kinnitas ka günekoloog, kelle juures käisin enne regulaarselt kontrollis.

Paari aasta möödudes tekkis taas sisetunne, mis sundis mind günekoloogile aega panema. Avastati muutused ja vereproov viitas ka kasvaja tagasitulekule. Opereeriti ära emakas ja munasarjad, ent tegu oli rinnavähi metastaasidega.

Esialgu tundus, et kõik õnnestus, kuid sügisene uuring näitas uusi metastaase kopsus ja kõhukelmel. 2016 jaanuari alguses opereeriti osa parempoolsest kopsust ja juba veebruaris eemaldati siirded kõhukelmelt. Sellele järgnesid erinevad keemiaravid, mis kohati andsid positiivset tulemit, kuid siis avastati taas aktiivseid koldeid. Keemiaravi nõrgestas südametegevust, mis omakorda tegi ajuti kogu olemise väga kehvaks.

Meeleolu kui ka tervise probleeme aitasid leevendada lapsed ja abikaasa. Tütred helistasid hommikuti Tallinnast ja kontrollisid kuidas ma end tunnen. Nädalavahetustel püüdsid nad mul võimalikult sageli külas käia, et midagi ühiselt ette võtta.

2017. detsembris saatis mu raviarst koeproovi USA vähiuurimise laborisse, kust tuli vastus, et minu rinnavähi tüübi puhul on seal mõned aastad tagasi välja töötatud sihtotstarbelised tabletid, mis mõjutavad konkreetseid vähirakke. Ravimi manustamiseks on kindel tsükkel, 21 päeva tablette ja seejärel 7 päevane tabletivaba periood. Nüüd alustasin kolmanda tsükliga ja seda viimast kuuri tänu "Kingitud Elu" fondile.

Juulikuu lõpus peaks meie perre sündima esimene lapselaps. Loodan, et tänu antud ravile saan teda näha ja ka tunda rõõmu ta kasvamisest. Ilma toetuseta oleks ravim liialt kulukas, üks kuur – 21 tabletti maksab peaaegu 3000 eurot.

Tänan kõiki, kes on leidnud võimaluse fondi toetada ning seeläbi kinkinud abivajajatele lootust ja usku tervenemise võimalusse."

Toeta Tiiu ja teiste vähihaigete unistuste täitumist: www.kingitudelu.ee/annetajale