Michelle ja Barack kohtusid, kui Barack tuli praktikandiks õigusbüroosse, kus Michelle töötas, vahendab Business Insider. Naine määrati tema juhendajaks. Kuna sellel firmal ei olnud tavaliselt kombeks esimese aasta õpilasi palgata, oli Michelle mehe suhtes väga kahtleval seisukohal ei saanud algul aru, mis haip see tüübi ümber käib. Baracki kutsuti nimelt geeniuseks. “Tüübi nimi oli Barack Obama ja ta oli pärit Havailt, nii et ma tõesti ei teadnud, mida temast oodata. Ja siis jäi ta meie esimesele kohtumisele hiljaks. Mida see tüüp endale ette kujutab, mõtlesin ma!” meenutas Michelle.

Ja kui kutt siis lõpuks sisse astus, oli Michelle temast hetkega kõrvuni sisse võetud.

“Barack Obama astus uksest sisse. Barack Obama on alati kõndinud nagu Barack Obama — tal on aega küll ja veel ning väga enesekindel kõnnak. Vaatasin ja mõtlesin: “Kutt, sa oled nunnu!” Aga samas teadsin, et see teema ei tule kõne allagi. Ma ei hakka ometi sebima ühe mustanahalise suvepraktikandiga, see oleks lihtsalt lame,” kirjeldas naine. Aga juulikuuks oli Barack naise vastupanu murdnud ning naine nõustus lõpuks temaga kohtingule minema. “Me olime palju suhelnud ja lähedasemaks saanud. Barack tegi ettepaneku kohtingule minna, mina aga mõtlesin paaniliselt: “Ei, ei, ole mu sõber, ära nii küll tee, see poleks õige.” Aga tema teatas, et ma olen peast segi. Ma meeldin talle ja tema meeldib mulle! Ja see mulle tema juures meeldibki: ta oli algusest peale otsekohene ega mänginud mingeid mänge,” tunnistab endine esileedi.

Esimese kohtingu lõpus ostsid nad jäätist ning siis jõudis kätte ka esimese suudluse hetk. “Ta oli väga osav,” tunnistab Michelle. “Ta lihtsalt kummardus mu poole ja suudles mind ja siis oli kõik selge — sellest suudlusest peale oli meie vahel armastus ja temast sai minu mees.” Kolm aastat hiljem nad abiellusid ja hiljem sündisid neile tütred Sasha ja Malia.