Aga ega kõik nüüd täiesti lootusetu ka ei ole. Paljud mehed on oma abieludes õnnelikud ja rahulolevad. Mis on nende saladuseks? Noh, ega ükski mees samasugune ei ole, aga neil on olemas teatud omadused. Just seda õppis pere ja suhete psühhoterapeut dr Fran Walfish, kui töötas koos mitmete paaridega.

"Üks kõige suurem ühine omadus kõigil edukates, kauakestvates abieludes olevatel inimestel on see, kui kaks inimest on valmis teineteisele olenemata olukorrast pühenduma ja ka keeruliste olukordadega toime tulema, olenemata konfliktist, väljakutsest või probleemist, mis tõstatub," selgitab ta. Lisaks toob ta välja need viis isiksuse omadust, mis ütlevad ära, kas mehed ikka on oma abielus õnnelikud:

1. Nad on endaga rahul

See, kui oled sõlminud iseendaga vaherahu ja võtad end sellisena, nagu sa oled, on ühele abielule väga oluline. Esiteks, kui inimene on võimeline selgelt mõistma ja väljendama oma mõtteid, tundeid ja impulsse, on ta ka võimeline oma partneri soovide ja tunnetega paremini toime tulema. Teiseks on nad teadlikumad sellest, mis neid kaitsepositsioonile tõukab või mis ärritab ega süüdista selles vaid teist inimest. Oluline on mõista, kes sa ise inimesena oled.

2. Nad on head suhtlejad

"Hea suhtlemisoskus tähendab ka oma tunnetest rääkimist," teab Walfish, lisades, et seda on muidugi lihtsam öelda, kui teha. Aga see ongi tema sõnul asja mõte: "Kui teil on lahkarvamusi ja olukord läheb tuliseks, on paljudel inimestel keeruline teist poolt ilma vahele segamata, hukka mõistmata, süüdistamata või täielikult endasse tõmbumiseta kuulata." Kuid just suhtlemine on liim, mis hoiab suhet koos.

3. Nad mõistavad oma partnereid

Ei, see pole loeng selle kohta, et mehed on Marsilt ja naised Veenuselt. Walfish peab silmas hoopis seda, et edukates abieludes olevad mehed võtavad aega, et õppida oma naisi tundma ja mõistma. Nad teavad, mis nende naisi pahandab. Nad teavad, mis nende naisi õnnelikuks teevad. Nad teevad vigu ja õpivad neist. "Paljud mu naissoost patsiendid kurdavad, et nende mehed ei mõista neid," selgitab Walfish. "Siis kutsuvad nad oma mehed teraapiasse kaasa ja tulebki välja, et nende mehel pole õrna aimugi, kuidas üks naine funktsioneerib või mida tunneb."

4. Nad ei jää pettumusse kinni

Elu heidab sinu teele palju granaate ja see, kuidas sa nende plahvatamisega toime tuled, on ekstreemselt oluline ka sellele, kuidas su abielu pikas plaanis töötab. Teiste sõnadega: suhetes on kõige edukamad just need inimesed, kes tulevad läbikukkumisega paremini toime ega jää sellesse tundesse kinni, mida pettumine tekitab.

5. Nad tunnevad naise keha

Head abikaasad teavad Walfishi sõnul ka seda, mis nende naise kehale meeldib ja mis ei meeldi. Nad ei käperda oma naisi suvaliselt ega survesta kohti, mis seda ei vaja. Teiste sõnadega, nad on õppinud ära, kuidas oma naisi rahuldada ja mõistavad nende ihasid. "Muidugi, iga naine on erinev ja eelistab erinevaid asju," kinnitab ta. "Aga siinkohal tulebki appi hea suhtlemisoskus."

Allikas: Fatherly