Paarisuhtes on üsna tavapärane, et ühel endalegi ootamatul hetkel trambid kraanikausi ääres kiunuval häälel jalgu: “Kas sa arvad, et need nõud siin kraanikausis pesevad iseennast või?”

See on muidugi üksainus näide. Tülisid stiilis, kuidas keegi võitoosist võid võtab (kas kougib augu või tõmbab sujuvalt noaga üle võitüki) või mis pidi keegi hambapasta topsi tagasi paneb (kas kork üleval pool või all pool) tuleb ette paljudes paarisuhetes.

Kallis naine, kui sa neid näiteid praegu loed, kas sulle ei tundu, et need kõlavad üsna pinnapealsetena? Ma tean, et sa ei taha seda kuulda, aga tead tegelikult isegi — mitte ainult ei kõla, vaid ongi.

Mehed on olulised, sest nad muudavad sinu, kallis naine, terviklikuks

Mäletad seda hetke, kui sa vallaline olid? Vallalisena ja õnnelikuna tajud ikka, et tahaksid kedagi enda kõrvale — sest sa pole tervik, miski on ikka puudu. Sellel hetkel ei aja need kolm päeva kraanikausis seisnud kohvikruusid üldse nii kurjaks, sest peaksid ju enda peale pahandama. Üksi olles mõistad ideaalselt, kui pealiskaudsed on paljud teemad, mille kallal me viriseme. Tuleta seda endale aeg-ajalt meelde ka suhtes olles!

MIDA MEHED TAHAVAD JA KUIDAS MEEST HOIDA? RÄÄGIN SULLE

LASE TAL OLLA TEMA ISE!

Oi kui tihti tahaks, et mees käituks viisil, mis meile õige tundub. Oi kui tihti ajab kurjaks, kui ootad, et ta midagi teeks, aga ta sindrinahk ei tee seda nii, nagu sa tahtsid. Oled sa mõelnud, miks sa teda muuta tahad? Hooli ja armasta meest sellisena nagu ta on ja oli siis, kui sa temasse esimest korda armusid. Pidev näägutamine ei vii muudatusteni — pigem võtab ära viimasegi soovi sind õnnelikuks teha. Mees erineb naisest vägagi mitmel moel ning just tänu sellele muudab ta meid terviklikuks. Hoia seda meeles, lase tal selline olla ja ta soovib ise paremaks saada.

TUNNUSTA OMA MEEST!

Tunnustamisvajadus on üks olulisemaid emotsionaalseid vajadusi, mis su mehel eksisteerib. Millal sa viimati oma meest siiralt tunnustasid ja kiitsid? Kiitsid sa teda, kui lõpuks sai aasta aega tilkunud kraan ära parandatud? Või ütlesid turtsakalt: “Oli ka viimane aeg!!!”?
No vot, mõtle selle peale hetkeks. Ole parem oma mehe suurim fänn ja anna talle märku, kui ta on midagi hästi teinud! Usu mind, see on talle oluline!

AUSTA TEDA!

Liiga tihti märkan, kuidas naine viskab oma mehele kriitilisi kommentaare või “teeb ära”. Lõpeta see materdamine, etteheidete tegemine ning näita parem oma austust. See on mehele ülioluline. Aktsepteeri tema valikuid, käitumist ja otsuseid. Austa seda, kuidas ta asjadega toime tuleb või neid lahendab. Kõige hullem, mis sa teha saad, on hakata teda võrdlema teiste meestega — “Mh, Maarika mees viib talle küll iga nädal lilli, miks sa mulle ei too?”

Ära tassi eelmise suhte traumasid kaasas, kandes neid oma praegusele partnerile üle. Nii võib austuse tase kiiresti miinusesse liikuda. Õpi lugema oma mehe “armastuse keelt” ning kasvata läbi selle oma austust tema vastu.

ÕPI OMA MEEST MÄRKAMA JA VÕTA TEMA JAOKS AEGA!

Õpi märkama ja ütlema, mille eest sa tänulik oled, mida sinu mees hästi ja toredasti teeb. Suhtes hakkame tihti keskenduma kõigele negatiivsele ning ei märka häid pooli. Tee oma mehele väikesi üllatusi — neid, mida ta tol hetkel kõige rohkem vajab. Teades, et su mees on pingutanud sinu ja teie pere pärast intensiivselt tööd teha, viia ta nädalavahetuseks minipuhkusele.

Märka, mis talle meeldib ning üllata teda! Isegi, kui ta seda välja ei ütle, on ta sisimas õnnelik. Sa pead seda teadlikult tegema — märka, võta tema jaoks aega, täida teadlikult tema vajadusi ja anna talle teada, miks sa tänulik oled! See teeb ta hingele pai ning muudab teie suhte lähedasemaks!

HOOLITSE OMA VÄLISE JA SISEMISE ILU EEST!

Kõlab klišeena? Vannun, see töötab! Mehed on instinktiivsel tasandil ikka needsamad jahimehed. Teisisõnu, mehel peab olema sinuga huvitav! Ole naine, kelle “sisu” on ka aastate pärast intrigeeriv, intelligentne ning kellega on iga päev huvitav koos olla.

Alateadlikult tahab iga mees naist “vallutada”. Igavaks läheb siis, kui naine on “vallutatud”. Mõtle ise — jahipidamine on täpselt nii kaua erutav, kuni loomakorjus käes on, sel hetkel kaob kogu põnevus. Hoia seda põnevust, uudsust ja väikest kättesaamatust elus ka püsisuhtes. Armasta iseennast, oma tegemisi ja olemisi ning lõpeta tegelemine pideva eneseohverdusega tema nimel. Mees tahab enda kõrvale naist, kes on iseendale kõige olulisem ning iseseisev. Hoolitse enda eest ja ole märgatav ka teistele inimestele siin maailmas. Väike konkurentsitunne hoiab sinu mehe ärksana ja “vallutamatuse” tunne drive’ib teda veel pikalt.

ÜTLE MEHELE “AITÄH”!

Millal sa viimati oma meest tänasid?

Põhjuseid “Aitäh” öelda on nii palju! Ütle talle aitäh, et ta püüab su tuju heaks teha oma totaka huumoriga või võtab vaevaks sinuga naistekaid vaadata. Ütle talle aitäh, et ta on kinkinud sulle nii mitmeid ilusaid päevi elus. Ütle talle aitäh, et ta hoolib ja armastab. Ütle talle aitäh, et ta on valinud sinu enda kõrvale.

Allikas: aeternum.ee