Paraku aga ei tee enamik rikkaid inimesi neid asju ning sel on väga oluline roll selles, et nad üldse nii edukaks on saanud. Ja see ei tähenda, et nad oleksid kuidagi targemad, kui kõik teised, aga nad on lihtsalt õppinud selgeks mõned põhitõed, mis aitavad neil elus paremini hakkama saada. Mis aga põhiline: nad näevad pidevalt vaeva, et veelgi rohkem raha teenida.

Seega, kui soovid ka kunagi rikkaks saada, alusta sellest, et võtad omaks need kümme harjumust ja elustiilimuutust ning üsna pea võidki saada teada, mis tunne on olla rahaliselt vaba.

1. Ole loominguline

Edukad inimesed on uskumatult loomingulised selles suhtes, kuidas nende äril läheks paremini ja kuidas rohkem raha sisse tuua. Nad usuvad, et alati on olemas veel parem viise, kuidas raha teenida ja nad ei lükka kunagi uusi ideid mõtlematult kõrvale. Nad on alati valmis viima ellu vajalikke muudatusi, et luua positiivset tulemust.

2. Suhtle teiste edukate inimestega

Rikkad inimesed mõistavad, kui oluline on ümbritseda end teiste edukate inimestega. Nad suhtlevad rohkem teiste rikastega, aga samas ka nendega, kel on tahtejõudu, oskusi ja potentsiaali saada väga edukaks. Rikkad inimesed kulutavad iga kuu aega, et kohtuda sarnaselt mõtlevate inimestega, olgu kohtumispaigaks siis mõni konverents, sündmus või niisama kohvitamine.

3. Välju oma mugavustsoonist

Rikkad inimesed on edukad, sest nad on õppinud, et edukaks saab ainult siis, kui sa ei karda ka ebamugavaid olukordi. Nad mõistavad, et ainus viis areneda on piire nihutada. Seega, kui tahad saada rikkaks, pane oma loominguline mõtlemine tööle ja genereeri mõni unikaalne äriidee ja seejärel astu esimene samm tundmatusse. Rikkus ja edu ei tule turvalisest 9st 5ni töökohast.

4. Leia viise rohkem teenida

Mida rohkem raha sul on, seda lihtsam on seda veel juurde teenida. Ja kõige lihtsam ja kiirem viis raha teenida on teha seda erinevatest kohtadest. Sel viisil on sul alati kindel sissetulek olemas ja võid kasutada üleliigset raha investeerimiseks ehk uute sissetulekute loomiseks. Just nii jäävad rikkad rikkaks.

5. Investeeri

Rikkad inimesed panevad oma raha enda eest tööle. Nad teavad, et investeerimine on finantside kasvatamiseks ülioluline. Kuigi mustadeks päevadeks raha säästmine on ka vajalik, aitavad just su investeeringud sul rikkamaks saada. Aga pane tähele, et investeerimisega kaasnevad alati ka riskid, mistõttu ära kunagi investeeri raha, mida sa pole valmis kaotama.

6. Mõtle oma riskid läbi

Rikkad ei tee olulisi rahalisi otsuseid läbimõtlematult. Nad teevad oma kodutöö ära ja alles siis otsustavad, milliseid rahalisi samme võtta.

7. Keskendu enesearengule

Rikkad inimesed on tavaliselt ka suured lugejad, aga sa ei leia nende raamaturiiulilt suvalisi armastusromaane. Rikkad tegelevad pidevalt enesearenguga ja proovivad igal viisil paremaks saada. Seetõttu ongi nende raamatute hulgas palju eneseabiraamatuid.

8. Ära mine kunagi päriselt pensionile

Ülirikastel inimestel on kindlasti juba täna piisavalt raha, et mitte kunagi enam tööd teha, aga enamik neist töötavad jätkuvalt edasi ja seda sageli ka peale 70. sünnipäeva. See ei tähenda, et nad veedavad pikad päevad kontoris, vaid nad käivad tõenäoliselt puhkamas ka ja naudivad paindlikku töögraafikut. Aga paljud rikkad ei lähegi kunagi pensionile ja seda mitte seetõttu, et nad ei saaks seda endale lubada, vaid nad lihtsalt naudivad oma tööd nii väga.

9. Ära kuluta liiga palju

Kui mitte rikkad inimesed unistavad pidevalt muretust kulutamisest, uhkete autode ostmisest, suurtest kodudest ja kallitest brändiriietest, siis rikkad mõistavad, et mida rohkem sa kulutad, seda vähem sul on. Rikkad ei jääks rikkaks, kui nad kogu aeg arutult raha kulutaksid. Olenemata sellest, kui palju sa teenid, sa oled alati vaene, kui sa kulutad rohkem kui teenid.

10. Võta aega mõtlemiseks

Paljud rikkad inimesed, kes on ise oma edu taga, keskenduvad iga päev mõtlemisele. Kuluta iga päev vähemalt 30 minutit, et vaikses ruumis oma elu, tervise, suhete, karjääri ja rahaliste eesmärkide peale mõelda. Analüüsi, kus sa oled täna ja kuhu soovid jõuda. See on ka hea aeg, et keskenduda enesearengule ja ideede genereerimisele.

Allikas: Entrepreneur