"See on päris karm asi tegelikult. Mäletan, et laps õnnetuke polnud veel kahenegi, kui murdis jalaluu. Kodus pidi temaga olema pea kaks kuud, kuid hoolduslehte makstakse vaid esimese 2 nädala eest," meenutab ta. "Lapsega jäi koju mees, sest mina ei suutnud teda igale poole kogu aeg tõsta, kandis veel mähkmeidki, kuigi oskas juba potil käia, aga kipsiga ei saanud ta seda teha.

Niigi oli meie pere rahaline seis langenud, sest põhimõtteliselt pool aastat juba vanemapalka ei saanud, arved jäid ja nüüd siis mees oli poolteist kuud töötasuta kodus.

Sai laps terveks, napp kuu aega lasteaiast käia ja jäi taas haigeks. Olin temaga kaks ja pool nädalat kodus, mille eest laekus olematu summa haigusraha.

Ajuvaba, et nn vanemapalk on nagu mitte midagi ja hoolduslehe eest makstakse vaid kaks nädalat, kui probleem on tõsisem.

Ütleme ausalt, me olime ikka väga täbaras olukorras, sest, kui enne rasedust olid meil säästud ja iga kuu jäi palgast raha üle, siis lapse kolmeseks saades olime me igale poole võlgu ja suurima põntsu panid just haiguslehed, sest lasteaiatasud eralasteaias pead ikka ära maksma. Nii väike ju riiklikusse lasteaeda kohta ei saa, kuid hoolduslehtede ja haiguslehtega mingit raha ei tule.

Kui laps peaks natukene rohkem haige olema, siis ongi inimene kohe hädas. Pole ka loogiline, et mees kõik haiguslehe oma kanda võtab.

Kui on kirjas, et vanemapalk, siis olgu ka see nn palk, mille pealt on sotsmaksu osa arvestatud, vähemalt järgneva hüvitise määramisel."