40ndates ei püüa me enam niivõrd palju meeldida teistele, vaid iseendale. Me hakkame mõistma paremini oma ilu ja õpime seda paremini väärtustama ning esile tooma. Me muutume enesekindlamaks ja valime palju suurema hoolega riideid, mis meile paremini sobivad nii sõpradega aega veetes, olulisele kohtumisele suundudes kui töö juures.

Moekunstnik Carolina Herrera on veendunud, et üle 40-aastased naised ei tohiks enam kanda järgnevaid rõivaesemeid:

1. Teksapüksid

Kuulsa moeeksperdi arvates sobivad teksad hästi kuni teatud vanuseni, keskealine naine peab aga valima elegantse stiili. Samuti tuleb välja jätta heledat tooni teksad ja jalgade ümber liibuvad retuusid.

Carolina soovitab kanda selles vanuses naistel hoopis laiema lõikega ja mugavaid pükse. Soovi korral võivad naised kanda ka liibuvaid pükse, aga kindlasti tuleks valida mõni tumedam toon nagu must, tumesinine, tumehall või veinipunane. Need on värvid, mis ei mõju liiga provokatiivselt. Samuti ei tõsta need värvid esile võimalikke figuurivigu.

2. Bikiinid või trikiinid

Üle 40 aasta vanused naised ei peaks tõstma esile oma seksuaalseid külgi bikiine kandes. Carolina Herrera sõnade järgi peaks hakkama vältima selles vanuses kahe- või kolmeosalisi rannariideid. Vanusega hakkab nahk rohkem lõtvuma ja kõhu piirkonda võib tekkida rasvapolster. Selle tõttu tuleks eelistada trikood — ilusat ja elegantset.

3. Miniseelik

Miniseeliku kandmine peale 40. sünnipäeva võib olla Carolina sõnul suur moeaps. Selles vanuses ei pea naised enam paljastama oma jalgu selleks, et äratada meessoo iha. Lisaks sellele ei tohiks rõivad selles vanuses enam piirata liikumist. Tihti on naistel selles eas juba palju kohustusi õlgadel, mille pärast on oluline, et rõivad ei pitsitaks kusagilt ega takistaks liikumist.

4. Avar dekoltee

20ndates eluaastates soovivad paljud naised oma rinda esile tõsta, valides avarama dekolteega rõivaid. Aja jooksul alles saavad nad aru, et see julge stiil ei väärtusta neid sugugi, sest mehed eelistavad pigem seda, et üle 40-aastased naised säilitaksid loomuliku elegantsuse ja peene võlu.

5. Pikad juuksed

Pikad juuksed sobivad väga hästi teismelistele ja noortele neidudele, tõstes isegi esile näo ilu. Üle 40-aastastele naistele aga see soeng enam ei sobi. Parem on valida ilusasse soengusse lõigatud lühikesed juuksed, mis aitavad esile tõsta naise näojooni. Selleks sobivaid soenguid on väga palju.

Allikas: Kodused Lood