Esmapilgul võib nende armulugu tunduda käsitamatuna. Wallis oli kaks korda lahutatud 40-aastane naine Blue Ridge Summitist Pennsylvaniast ja Edward lüheldane 43-aastane vanapoiss.

Aga nende armastuse lugu ja ohvrid, mis nad abielu nimel tõid, lummasid maailma ajakirjandust ning liigutasid tuhandete südameid.

1930. aastal armus Walesi prints Edward abielunaisesse Wallis Warfield Simpsonisse. Nende armulugu kestis aastaid ja 1936. aastal sai Wallis Simpson lahutuse teisest abikaasast. Ja äkki teadis kogu maailm, et mees, kes oli paari kuu eest kroonitud Inglismaa kuningaks Edward VIII-ks, tahab abielluda proua Simpsoniga.

Teades suurepäraselt, et lahutatud ameeriklannat ei aktsepteeritaks iial kuningannana, loobus Edward 10. detsembril 1936. aastal troonist ning kuningaks sai ta noorem vend. Järgmisel päeval pöördus ta maailma poole raadio vahendusel sõnadega: "Mul on võimatu kanda rasket vastutusekoormat ja täita kohustusi kuningana armastaud naise abi ja toeta."

Edwardile anti Windsori hertsogi tiitel ning järgmise aasta 8. juunil abiellus ta naisega, kelle pärast oli loobunud kuningriigist. Tseremoonia toimus Chateau De Candes Toursi lähedal ning laulatuse juures viibis 16 külalist. Hertsogi perest ei olnud kedagi kohal, pruudi perekonda esindas Baltmore´i tädi Bessie.

Pruut kandis Ameerika moekunstniku Mainbocheri kaheosalist sinist siidkostüümi ja samasugust kübarat, peigmehel oli seljas ennelõunaülikond. Külalistele pakuti homaare, maasikaid ja shampanjat.

Legend räägib, et pulmakingiks andis hertsog hertsoginnale briljantidega diadeemi. Temast ei saanud Inglismaa kuningannat, aga Edwardi südames oli ta valitsejanna. Paar jäi kokku Edwardi surmani 1972. aastal. Windsori hertsoginna suri 1986. aastal