Sharmale öeldi kunagi, et tervis on terve inimese kroon, mida näeb ainult see, kes seda ei kanna. „See on tõsi. Kui oleme noored, ohverdame tervise selleks, et saada jõukamaks. Mida vanemaks saame, seda enam see pöördub. Oleme valmis ära andma viimasegi raha, et elada veel päeva tervena. Füüsiline vorm on see, mis tagab vaimse soorituse.

Raamatus „Kella 5 klubi“ on mul valem 20:20:20. See tähendab, et kui tahate loomingulisust ja õnnetunnet ja mõju tugevdada, siis ärgake vara. Ärge öelge, et ei suuda. Ma julgustan teid võitma seda lahingut voodiga ja proovima sealt kell 5 hommikul välja saada, kuna ka teadusuuringud ütlevad, et inimesed on ehitatud nii, et nad saavad muutuda. Meie aju on ehitatud nii, et see kohaneb keskkonnaga. On leitud, et kui 66 päeva järjest uut asja korrata, siis see muutub järjest lihtsamaks. See kehtib ka varajase ärkamise kohta.

Psühholoogid ütlevad ka, et lugu, mida endale räägid, määrab ära selle, kes sa oled. Kui räägid endale, et sa ei suuda muutuda, vara ärgata, siis muidugi ei saagi uut harjumust tekkida. Muutused on alguses rasked, vahepeal on segased tunded ja lõpuks on väga julge tunne. Iga muutus käib läbi kolm faasi. Esimesed 22 päeva nendest on keerulised, sealt edasi 22 päeva on juba parem harjumine ja veel edasi 22 päeva juba kerge.

See, kuidas alustate päeva, määrab ära, milliseks päev kujuneb. Öeldakse, et raske õppusel, kerge lahingus. Higista õppustel rohkem ja siis on võitluses vähem verd. Äri on ka nagu võitlus: teil on konkurents, teie tegevust segatakse. Mis te arvate, kas teil stressirohkeid päevi tuleb? Mina pakungi praegu seda, et muutke ennast lahingukindlaks iga päevaga. Kui võtate varajase ärkamise ette, siis 66 päeva läheb, et harjumus juurduks. Nüüd olete varajane ärkaja.

Mis edasi? Esimesed 20 minutit liigutage nii, et hakkate higistama. Ärge leidke ettekäänet. Tehke 66 päeva nii ja siis vaadake, mis on tulemused. Miks on hommikul higistamine oluline? Sellepäras, et kehas ja ajus tekib faktor. Jätke meelde, et sama ühend käivitab meie aju. Neurogenees on see, mis käivitab ajurakud. Kasvavad uued ajurakud. Kui hommikul alustate hästi aktiivselt, siis optimeerite aju, tekivad uued ajurakud. Kehas vabaneb dopamiin, mis pakub inspiratsiooni.

Need, kes tahavad suuri asju teha, on peatumatud ja siin läheb vaja dopamiini. Hommikune sport pakub seda. Kui olete rõõmsad, positiivsemad, saate tiimiga paremini läbi. See 20 minutit sporti hommikul tekitab ka seratoniini, mis on mõnuhormoon. Toronto Ülikoolis leiti, et need tulemused on kehas 15 tundi pärast võimlemist. Teil on energiat ja energia on äärmiselt oluline. Ei võida kõige intelligentsem, vaid see, kes jõuab rohkem ära teha.

Nüüd on kell 5:20. Ülejäänud maailm alles magab, teie aga juba tegutsete täiel rinnal. Kujutage ette psühholoogilist eelist, mida see ananb. Konkurendid kõik magavad. Esimesed 20 minutit tee sporti, järgmised 20 minutit mõtle. Parimad tegijad turul tegutsevad sihipäraselt. 95 protsenti inimestest ärkab, vaatab oma meeldetuletusi ja kõik. Tegelikult ei tasu vaadata neid meeldetuletusi. Ainuüksi telefoni lähedus vähendab intelligentsi. Olge rohkem filosoofiline ja seda juba sel kellaajal. Selline rahulikkus ja vaikus on luksuskaup.

5:20-5:40 võib palvetada, päevikut pidada. Päevikusse võib kirjutada kõik pahad mõtted, tunded. See tähendab, et kogu toksilisus läheb kehast välja. Häbi, süü, kahetsused ei lange teie pere peale. Võite päevikusse kirjutada, kelleks tahate saada. Pange kirja visioon. See on mõju, mida mina annan maailmale. Mida rohkem kirjutate igal hommikul, seda enam muutub visioon teie omaks. Mida veel teha? Kiitke, visualiseerige. See on mõtisklemiseaeg. Lugeda saab ka sellel ajal.

Nüüd on kell juba 5:40. Kasvamisosa. Loed raamatut, kuulad midagi, mis arendab. Ja ongi kell 6. Selleks ajaks on aju kalibreeritud, süda puhastatud. Me peame halvad tunded südamest välja saama, kuna see takistab tegutsemist. Kõik räägivad mõtteviisist, aga minu meelest pole mõtteviis asi, millest võib lugeda veebist. On neli asja, mida tuleb arendada: mitte ainult pea ja süda, vaid ka keha ja spirituaalsus,“ ütles Sharma.