Nii suurt kokaraamatute kogu kui Lial pole naljalt kellelgi — maja ülemisel korrusel on kõik seinad raamaturiiuleid täis, kus kokaraamatuid paljudes keeltes. “Neid, kus olen olnud üks autoritest, peaks olema 90 ringis. Aga “100 roa” sarja raamatuid, millega olen olnud seotud projektijuhina, on üle 180 kindlasti.” Märkimisväärsed numbrid!

Inspiratsioonipuuduse üle Lia ei kurda: “Ükskõik kas olen reisil või kodus, käin väljas söömas, vaatan välismaa toiduajakirju või lehitsen kokaraamatuid. Päris tihti hakkab mõte ses suunas tööle, kuidas ma üht või teist retsepti tuuniks lihtsamaks ja asendaksin koostisosi kodumaiste toorainetega. Tihti tahan seda kohe katsetama hakata ja nii teengi.”

Kui tütar Anna-Liisa (24) ootab, et ühel päeval oleks tal, kellele süüa teha, siis ema tunneb, et on jõudnud etappi, mil tahaks pisut vähem vaaritada. Kodu jagab Lia kolme mehega, kellel kõigil hundiisu. Õppivad pojad Andreas Johan (22) ja Alvar Andres (18) ning abikaasa Andres saabuvad koju alati eri aegadel, kõigil on oma trennid ja hobid. “Igal pärastlõunal-õhtul tulevad telefonikõned, et ega sa ei taha mulle midagi süüa teha, hakkasin just linnast liikuma!” Liale küll meeldib toitu valmistada, aga mitte nii palju ja eri kellaaegadel, kui seda praegu ette tuleb. Ta meenutab heldimusega, et kui lapsed olid väikesed, olid neil ühised õhtusöögid ümber köögilaua, nüüd vaid vahel nädalavahetuse hommikusöögid. Potte on pliidil palju, sest peale meesperele mõeldud toitvate roogade valmistab Lia endale taimseid püreesuppe, kikerherne- ja läätsehautisi ning muid põnevaid köögiviljaroogi.

Loe edasi Eesti Naisest sellestki, mida tõi kaasa Lia otsus minna uuesti kooli — õppima toitumisnõustajaks. Milline on tema õnneliku pereelu saladus. Millised on kokaraamatute autori hobid, kuidas õnnestub tal vaatamata pidevale kokkamisele vormis püsida jpm.

Eesti Naise mainumbrist loe veel:

  • Perekonnaseis — vabaabielus
  • Pikaks veninud beebiootus
  • Kui kasvad asenduslapsena
  • Õed Talumehed: Tiina, Mai ja Annaliisa
  • Vissarionlaste suhtetõed
  • Lii Unt valestimõistetud karmast