Iga kord, kui näen bussi- või rongipeatuses bussi oodates üht järjekordset inimest, kes on otsustanud suitsuga oma tervist rikkuda ja seda vahetult enne bussi/rongi saabumist, liigun automaatselt temast eemale, ukse poole, kust ta loodetavasti siseneda ei otsusta, sest ausalt, see suitsuhais on kohutav inimese jaoks, kes ise suitsu ei tee.

Ma ei tea, kas see hais sõltub ka sellest, millist marki keegi kimub või pigem sellest, kui tihedasti suitsetatakse, aga no vahepeal tõmbab lausa hinge kinni ja on selge, et ega see passiivne suitsetamine ka minu tervisele hästi ei mõju.

Ja mõtlen küll, et ausalt öeldes võiksid olla rongides, bussides, trammides ja trollides eraldi "alad" suitsetajatele. Või vähemalt võiks elementaarne olla, et sa ei potsata siis kohe kellegi kõrvale istuma, sest sa ju haised! Paljas mõte sellest, et minu laps peaks istuma sinu kõrval, ajab mind turri.

Muide, vahel juhtub ka seda, et mu taksojuht on suitsetaja ja on enne minu saabumist veel kiiresti paar mahvi suitsu tõmmanud. Ka selline asi on jube ja minu kui kliendi soovidega vastuolus.

Palun, inimesed arvestage rohkem oma kaassõitjatega!