On ju ikka suur vahe, kui saan robottolmuimeja Eestist 600 euroga, aga Amazonist tellides 250 euroga? Või lokitangid Eestist 60 euroga, aga välismaisest netipoest 20 euroga. Hinnavahe on sageli väga suur ja see, et kaotan garantii, paraku siin ei aita, sest näiteks robottolmuimeja näite puhul saaksin osta endale uue ja oleksin ikkagi rahaliselt võitnud.

Nüüd, kui keegi tuleb mulle ütlema, et kui kodumaist ei toeta, jõuab see kriis ühel hetkel ka minu enda rahakotti, siis ütlen, et ongi juba jõudnud ja ma lihtsalt ei jaksa maksta kinni siinsete poodide juurdehindlust. Kui raha ei ole, ei ole võimalik ka toetada. Ma ei hakka ju koguma ja kauem endale ebamugavust tekitama puhtalt selleks, et mingi elektroonikapood siin säiliks? Olen juba aastaid ostnud enamiku oma elektroonikast niikuinii suure hinnavahe tõttu mujalt ja seni pole pidanud kahetsema.

Seega, siit ka üleskutse meie poodidele: kui te tahate, et inimesed ostaksid rohkem siit, siis võtke ka juurdehindlust vähemaks. Nike'i dressid saab mujalt aeg-ajalt kätte lausa 70% soodsama hinnaga ja kuna nii mõnigi mu sõber on töötanud suurimas Eesti sporditooteid müüvas ketis, siis ma tean, millise hinnaga saavad töötajad neid kaupu ehk kui kõrge on kohati juurdehindlus. Nüüd on aeg need hinnad madalamaks lasta, sest siis ma arvan, et ostetakse lõppkokkuvõttes rohkem ja kasum võib isegi suuremaks kujuneda. Vaadake kasvõi, millised massid kriisi alguses ühe spordipoe ummistasid, sest kogu kaup lasti poole odavamaks.

Lugeja, mis sina arvad, kas Eestis on kohati hinnad poodlemiseks liiga kõrged ja kas teiegi soetate sageli oma asju välismaistest veebipoodidest?