1. Kuninganna Elizabeth kirjutab isiklikult kõikidele jõulukaartidele alla. Kujutage ette — neid on üle 800! Aastate jooksul on naine selgeks saanud, et see niisama lihtne ülesanne ei olegi ning seetõttu alustab ta jõulukaartide allkirjastamisega juba oma iga-aastase suvepuhkuse ajal augustikuus, kui ta tavaliselt viibib Balmorali häärberis.

2. Sandringhamis, kus kuninglik suguvõsa traditsiooniliselt jõule peab, on neil kaks erinevat jõulupuud. Üks tuuakse tuppa jõuluõhtuks ning selle aitavad ära kaunistada kuninganna lapselapsed. Teine on hõbedane kunstkuusk, mis on perekonna jõulupühadel juba 30 aastat välja toodud ja ära ehitud.

3. Jõulupidusid korraldatakse peamiselt heatagevusorganisatsioonidele. Charles ja Camilla, William ja Kate ning Harry ja Meghan on erinevate heategevusorganisatsioonide patroonid ja eestseisjad ning kõik nad peavad oma fonde jõulude ajal eriliselt meeles.

4. Nädal enne jõulupühi kutsub kuninganna kogu perekonna koos lastega Buckinghami paleesse erilisele pühade-eelsele õhtusöögile.

5. Vahetult enne jõulupühi peetakse kuningalossis maha üks erakordselt pidulik ja uhke pidu, kus kuninganna pakub väga valitud seltskonnale oma erilist kokteili nimega ZaZa. Kokteili sisse käivad Dubonnet’ ja gin ja klaas kaunistatakse efektse sidruniviiluga.

6. Pere avab kingipakid kohe jõuluõhtul ja selgub, et rohkem kui uhkeid ja võimsaid kingitusi hinnatakse seal peres hoopis naljapakke.

7. Esimese jõulupüha hommikul minnakse Sandringhamist kirikusse jumalateenistusele. Kuninganna osaleb lausa kahel — esimesel käib ta üksinda ja teisel kogu oma suure perega. See on hea võimalus end tavainimestele näidata ja nende headele soovidele vastata.

8. Jõulupühad lõpetab üks korralik lõunasöök, mille aukohal on uhke kalkun ja lisanditeks porgandid, rooskapsad ja pastinaak. Kõrvale pakutakse kreveti- või homaarisalatit.

Allikas: Purewow