Palmirasv sügavniisutab nahka, sheavõi aitab haavu parandada ning sobib peale kandmiseks päikesepõletuse korral. Viinamarjaseemne õli on väga vitamiinirikas ning kergesti imenduv õli ning mesilasvaha aitab karedal nahal taas pehmeks muutuda, samuti hoiab naha niiskustaset. Baasrasvadest võib palmirasva või sheavõi asendada ka kakaovõiga, mangovõiga, avokaadovõidega (väga hinnatud vananemisvastane või). Kindlasti pole kohustus kasutada viinamarjaseemneõli — väga hästi sobivad kehavõide sisse kõik muud õlid (nt oliiviõli, riisiõli, mandliõli jm). Kui soovid, et sinu toode säiliks kauem, tuleks kehavõidesse lisada tilk e-vitamiini või väike teelusikas nisuiduõli.

Kehavõide retsept
20ml palmirasva
15ml sheavõid
15ml viinamarjaseemne õli
1tl riivitud mesilasvaha
soovi korral eeterlikku õli

1. Otsi välja kõik kehavõide jaoks vajalikud tarvikud: köögikaal, kausid, pliit, segamiseks lusikad, riiv, mõõdutopsikud

2. Mõõda valmis kõik koostisosad: riivi mesilasvaha (kui ostsid selle helveste kujul, ei pea riivima), kaalu palmirasv, sheavõi ja viinamarjaseemnneõli. Võid väiksesse viinatopsi lisada 1cl nisuiduõli ja 1cl porgandiõli

3. Pane pliidil valmis vesivann — suur kauss veega tulele ning väiksem anum selle kuuma vee sisse. Pea meeles, et toidutegemise ja kosmeetika valmistamise nõud tuleb lahus hoida.

4. Esmalt tuleb vesivannile sulama panna mesilasvaha, sest see on kõige kõrgema sulamistemperatuuriga. Kui vaha hakkab juba vedelamaks muutuma, võib tule vesivanni alt ära keerata ning lisa palmirasv ja sheavõi. Need baasrasvad sulavad mesilasvaha kuumuses.

5. Segu anumas tuleks kogu aeg segada, et sheavõi ei hakkaks kõrbema. Kui on näha, et rasvad on anumas sulanud, siis võib anuma vesivannist ära võtta. Seejärel lisa kõik vedelad õlid, et need ka soojeneksid koos rasvadega (muidu hakkab segu külma õliga kiiresti tahkuma).

6. Kõik vahad ja võided on sulanud ning nüüd lisa segule viinamarjaseemne õli.

7. Soovi korral võib kehavõidele alati lisada mõnda eeterlikku õli, seda tuleks teha kõige viimasena, kui segu on üsna maha jahtunud.

Eeterlikke õlisid:
* Apelsin — sobib kombineeritud ja rasusele nahale, leevendab bronhiaalset köha ja grippi
* Bergamot — sobib rasusele nahale, on desodoreerivate omadustega, hea infektsioonide ja villide vastu
* Jasmiin — sobib vananevale ja kuivale nahale, annab sära tuhmile nahale
* Lavendel — sobib kõigile nahatüüpidele, rahustava toimega, sobib haavade ja põletike ravimiseks
* Teepuuõli — sobib rasusele ja aknega nahale, on antibakteriaalne, antiseptiline ja põletikuvastane
* Viiruk — sobib kuivale vananevale nahale, valgendav, vähendab kortsukesi ja põletikke
* Ylang-ylang — sobib ärritunud ja rasusele nahale, soodustab juuste kasvu, lõõgastab närvisüsteemi

8. Vala segu topsikesse või purki, mis on eelnevalt desinfitseeritud. Lase segul jahtuda. Olenevalt õlidest võib mõni kehavõie tahkuda isegi 3 päeva.

9.Kasuta spaatlit, et võiet kehale määrida — nii väldid bakterite sattumist kehavõidesse. Samuti pikeneb toote säilivusaeg.

10. Toodet võib säilitada külmkapis, aga ka toatemperatuuril varjulisemas kohas. Üldjuhul on kehavõide säilivusaeg kuni pool aastat.