1. Sõber saadab sulle ropu sisuga naljapildi ja sa avad selle just sel hetkel, kui ülemus su selja taha ilmub.

2. Lähed Youtube’i, et kõrvaklappidest pisut muusikat kuulata. Ühel hetkel hakkad ümber istuvatelt kolleegidelt etteheitvaid pilke saama. Miks? Su kõrvaklapid on sul küll peas, kuid need pole arvutiga ühendatud ja tempokas Bee Geesi lugu on vallutanud terve kontori.

3. Tüütu kolleeg püüab Skype’is su tähelepanu võita ja luiskad talle lõpuks, et olid arvutist eemal, mistõttu ei saanud vastata. Siis meenub sulle, et ta näeb sind ju tegelikult enda koha pealt…

4. Oled kiire tööpäeva tõttu sunnitud lõunat laua taga sööma, kuid kui toidukarbil kaane pealt võtad, täidab praekala lõhn kogu kontori. Jooksed toiduga läbi kontori puhkenurka, kuid kalahais püsib veel tükk aega üleva ja kõik teavad, kelle süül…

5. Endale aru andmata nokid nina… kuni su pilk kohtub läheduses istuva kolleegiga, kelle näos peegeldub puhas õudus.

6. Asud usinalt ripsmeid värvima, et kohtumiseks valmistuda, kui klient su laua juurde astub. Sul on värvitud üks silm või alumine huul, aga kliendil oodata lasta enam ei saa.

7. Lähed lõunale ja tagasi tulles avastad, et jätsid arvutiekraani sisse ja ees on Skype vestlus sõbrannaga, mida ei tohiks näha ükski teine silmapaar. Vaatad punastades kontoris ringi… kes nägi? Kas nägi? Oh appi…

8. Sul on harjumuseks pastakaga klõbistada, ümiseda, omaette rääkida, jalaga tooli toksida vms. Sa ise ei pane tähelegi, et sa seda kogu aeg teed, ning ärkad õuduse ja piinlikustundega alles siis, kui kolleeg palub sul ükskord ometi lõpetada.

9. “Ausõna, ta võiks need aruanded võtta ja endale tagumikku pista,” kirjud kaaskolleegile Skype-is ülemust. “Ma võin ju proovida, aga sa pead need siiski enne ära täitma,” tuleb minuti pärast vastus, sest jah… Sa saatsid selle sõimu kogemata oma ülemuse vestlusesse.

10. Satud kogu aeg ühe kolleegiga koos kööginurka kohvi võtma, lifti, suitsunurka ja isegi WC-sse. Sina arvad, et ta jälitab sind, tema arvab, et sa jälitad teda, teil mõlemil on piinlik.

11. “On sul nüüd lõpuks aega?” küsib kolleeg ärevalt su laua juurde astudes. “Ei,” vastad tähtsa näoga… ja libistad vaikselt küünelakipudeli kõrvale.

12. Ootad tähtsat telefonikõne, kuid pead ühtlasi tualetis käima, sest varem söödud lõuna ei saa su maoga hästi läbi. Just siis, kui oma kabiinis asjatad, heliseb telefon. Pole midagi teha, tuleb kõne vastu võtta ja palvetada, et keegi teine tualetti ei astuks…

13. Nägid kolleegi (või veel hullem — ülemust) reede õhtul klubis hullamas ja möllamas ja tegemas asju, mida sa temast iial oodata poleks osanud. Esmaspäeval tema kõrval koosolekulaua taga istudes ei oska sa midagi öelda ega kuidagi käituda… kas peaks teema üles võtma või tegema näo, et midagi pole olnud?

14. Kummardud tükk aega kolleegi laua kohal, et midagi arutada ja kui oma kohale naased, lausub lauanaaber su lühikese seeliku poole kiigates: “Lihtsalt, et sa teaks… su p*rse oli terve aja kõigile näha.”

15. Sööd laua taga saiakest ja puru pudeneb rinnahoidja vahele. Nokid selle sealt välja ja pistad suhu. Pilku tõstes näed, kuidas IT-poiss eemal muigab ja rahutult niheleb.

16. Kolleegil on mingi tobe harjumus (vt punkti nr 7). See käib sulle tohutult närvidele ja segab töötamist. Kuidas talle öelda, et ta klõbistamise, matsutamise, togimise, krõbistamise vms järele jätaks, nii et su märkus teda ei solvaks?

17. Kolleeg naaberosakonnast kutsub sind kohtingule. Ta ei tea, et sa oled abielus või hõivatud ning pead talle ära ütlema. Aga kuidagi tuleb teil sellest üle olla ning koos edasi töötada…

18. Firma jõulupidu/sünnipäevapidu/suvepäevad. Sa jõid liiga palju. Sa amelesid oma kolleegiga. Te mõlemad olete abielus, aga mitte omavahel. Kõik nägid. Järgmised paar nädalat muust ei räägita.

19. Ema helistab ja võtad laua tagant lahkumata ta kõne vastu. Mõned minutid pärast kõne lõppu astub kolleeg ligi ja ütleb: “On arusaadav, et kõiki sugulasi ühel päeval ühte kohta saada on raske ja ämm võib solvuda, kui ta teises autos peab sõitma, aga… meid ei huvita see. Sorry.”

20. Üks sinust kõrgemal positsioonil olev ja lugupeetud härrasmees teeb pidevalt seksuaalse alatooniga vihjeid ja märkusi ning nilbeid nalju. Ta vahib häbematult ja varjamatult su rindu ning patsutab möödudes tagumikku ja irvitab: “Noh, musike, lähme korra sinna kabinetti, ma tahaks sinuga kahekesi olla!” Sul pole kellelegi kurta, sest tema sõna maksab selles firmas rohkem kui sinu oma ning tema teeb “ainult süütut nalja”.

Kallis kontoritöötaja, millistesse piinlikesse situatsioonidesse oled sina tööjuures sattunud?