Siin on värbamiseksperdi viis nõuannet, kuidas ennast töövestluseks ette valmistada:

1. Loe läbi ettevõtte koduleht. Kodulehelt saad firma kohta loodetavasti piisavalt infot, et vältida kohtumisel piinlikult elementaarseid küsimusi (nt et millega ettevõte tegeleb). Vaata kindlasti ka uudiste ning blogi rubriiki, sealt võid saada huvitavat infot nii töötajate kui organisatsiooni kohta üldiselt.

2. Vali õige riietus. Ole viisakas, kuid arvesta, et sa ei lähe näitusele. Klassikaline neutraalne must-valge on suurepärane valik, oma eripärane stiil jäta muudeks kordadeks. Naiste puhul on ohukohad liiga lühikesed kleidid/seelikud ning sügavad dekolteed. Need ei mõju töövestlusel üldjuhul hästi.

3. Mine vestlusele puhanuna. Punased silmad, haigutamine ja väsinud olek jätavad sinust väga kehva mulje. Mine vestlusele puhanuna ja kindlasti väldi eelmisel päeval pidutsemist!

4. Ära hiline! Kedagi ei huvita vabandused ummikust või õige koha üles leidmise raskusest. Käi päev-kaks enne vestlust vaatamas, kus see koht on ja kaua sinna sõidad. Nii pabistad vestluse päeval vähem ning tead paremini aega planeerida.

5. Ole rahulik. Ära pinguta jutustamisega üle, ära ole liiga agar ega närviline. Püüa olla sõbralik, meeldiv, koostööaldis ja neutraalne. Ära kanna maske, ole sina ise.