Eestlased on töörabajad, kes ei julge ega taha olla haiged. Viimasel ajal on see mure veelgi enam päevakorral, kuna haigus tähendab vähem raha ja äkki ka suuremat võimalust oma tööst ilma jääda.

Enamik meist aga ei teagi, mis kõik peitub meie enda igapäevastes tööruumides. Suurimaks pisikupesaks kontoris võib lugeda arvutiklaviatuuri. Inglismaal tehtud uuringu kohaselt ei puhasta koguni 17% töötajatest kunagi oma klaviatuuri ning 20% ei hoolitse arvutihiire eest, teatab femalefirst.

Nii on vägagi lihtne endale külge saada külmetushaigusi, kõhugrippi ja hingamisteede haigusi põhjustavaid viirusi. Ideaalis peaks tööandja varustama alluvaid pesemisruumi koos antibakteriaalsete seepide ja ühekordsete paberkäterätikutega. Oma vastutustunnet ja austust kolleegide vastu saad aga näidata siis, kui haigena tõesti ka koju jääd. Nii on kergem mõlemale poolele.

Huvitaval kombel selgus inglaste uuringust, et 23% töötajate sõnul jätavad kolleegid oma tööpaiga tavaliselt palju hullemasse seisukorda kui nad seda kodus teeksid. Umbes sama suur arv inimestest tunnistas, et on tihti sunnitud töökaaslaste järel kontori kööki või vannituba koristama ja veidi hügieenilisemaks muutma.

Kontoris tervena püsimine muutuks seega veidi lihtsamaks, kui Sa hoolitseksid ka oma töökeskkonna eest. Kord nädalas klaviatuurist ja lauast lapiga üle käimine konti ei murra, kuid haiguse hoiab eemal. Iial ei tea, millal nohune kolleeg sealkandis just aevastama kippus. Ühises köögis võiks aga juba puhtast viisakusest oma eile supermarketist ostetud ühepajatoidukarbi prügikasti visata ja teetassi koos kasutatud teepakiga mitte kraanikaussi vedelema jätta.

Kui jääd haigeks, ära häbene kodus olla. Nii möödub haigus kiiremini ja tööle naastes on kergem taas värskena pihta hakata.