Üha sagedamini tuleb ette, et kui paluda kellelgi endast rääkida, alustab vestluskaaslane oma ameti tutvustamisega. Aina enam kiputakse mõõtma oma väärtust töösaavutuste järgi. Nii aga võid sa elus paljust põnevast ilma jääda.

1. Mida rohkem aega sa ükskõik missugusele tegevusele pühendad, seda paremini see sul õnnestub ja seda parema meelega sa seda teed. Lõpptulemus? Sa veedad rohkem aega tööl, kus tunned, et oled “keegi”. Kui tunned selles ära iseenda käitumise, on pool võitu juba käes ja lihtsam sellest välja rabeleda.

2. Inimesed, kes määratlevad end töö järgi, vajavad tavaliselt kaaslaste tunnustust. Nad püüavad oma karjääriga teistele muljet avaldada ja nende enesetunne sõltub töistest saavutustest. Kuid on ohtlik seada enda mõõdupuuks midagi, mis pole sinu kontrolli all — täpsemalt see, mida teised sinust arvavad ja kui oluliseks nad sinu saavutusi peavad. Katsu hoopis leida sisemist tunnustust. Küsi endalt, kas elad oma elu nii, et saad sellega rahul olla.

3. Vabane oma “ma olen nii tähtis” suhtumisest. Näiteks, väljaspool tööaega ära oma töömeile kontrolli. Võta arvesse, et tööalaselt pole mitte keegi asendamatu.

4. Sa oled enamat kui lihtsalt sinu ametinimetus. Sa oled lapsevanem, rattasõidu fänn, teatrihuviline, optimist jne. Kui tunned, et oled kaotanud sideme iseendaga, veeda veidi aega lähedase sõbraga ja vahetage mõtteid teemal, mis teile kummalegi teineteise juures meeldib.

5. Kui tegeled ühe asjaga väga palju, tähendab see, et lõppkokkuvõttes loobud sa teistest toredatest tegevustest — ja see muudab sind veidi igavaks. Hakka tööväliselt tegelema millegi lahedaga, õpi midagi uut. Nii paned oma aju hoopis teistmoodi tööle. Pealegi, kui su elus on muudki peale karjääri, ei vii üks halb tööpäev enam su tuju nulli.