Kuidas oleks kõige parem talitada, kui oled kogemata töö juures mingi jamaga hakkama saanud?

Tunnista oma viga

See on kõigist neljast punktist kõige raskem. Väga keeruline on tunnistada endale, et sa tõesti keerasid jama kokku, mis mõjutas teisi negatiivselt. Vabanda haiget saanud inimeste ees siiralt ja tunnista neile, et sa tõesti tegid vea. Ausus on väga positiivne külg ja kui sa ei varja oma viga, on inimestel palju lihtsam sulle andestada.

Ära väldi sellest veast mõtlemist

Mõtle oma peas läbi, millest see viga juhtus. Mida sa tegid? Mis tingis selle vea juhtumise? Kuidas seda oleks saanud vältida? Kui sa suudad oma juhtunud viga analüüsida ja mõistad, miks see juhtus, saad seda tulevikus vältida. Sa ju ei taha ometi, et see korduks.

Õpi sellest veast

Väga oluline on oma vigadest õppida. Iga viga on siiski millekski kasulik. Kui sa suudad endale andestada selle apsaka tegemise, oled juba poolel teel. Mõtle välja, mille jaoks see ebaõnnestumine hea oli ja keskendu positiivsetele külgedele.

Jäta see selja taha

Kui sa oled teiste ees vabandanud, iseendale andestanud, kõik negatiivsed ja positiivsed küljed oma peas analüüsinud, siis on aeg see viga selja taha jätta. Sa ei pea selle tegemist unustama, siis on oht, et see võib korduda. Aga mõtle sellest kui läbitud eluetapist.

Allikas: The Everygirl