1. Lihtsuses peitub võlu
Ära koorma oma CV-d igasuguse pudi-padiga, mis ei oma mingit tähtsust töökohal, kuhu kandideerid. Kui tahad kandideerid raamatupidajaks, ei huvita kedagi, et oskad ka murutraktoriga sõita ja kui kassapidajaks, ei anna su forograafiahuvi sulle lisapunkte. Toppides oma ankeeti kõikvõimalikke vigureid, tekib mulje, et püüad väikeste “saavutustega” korvata suuri puudujääke.

2. Mõtle nagu tööandja
Personalijuhid saavad tihti terve kuhja CV-sid, millest enamikule heidavad nad vaid põgusa pilgu. Mõtle, mis on see, mis paneks sinu CV teiste seast välja paistma. Me ei räägi neoonkollasest paberist või poseeritud fotost, aga püüa leida originaalseid märksõnu ja lähenemisvõtteid.

3. CV-st üksi ei piisa

Isegi kui pole palutud motivatsioonikirja, võid selle siiski kaasa panna. Kui kandideerid ametikohale, mis nõuab palju loovust ja kirjutamist, pane kaasa ka proovitöö ja hoobilt eristud sa neist, kes printisid oma sama vana CV uuesti välja ja läkitasid teele. Näita, et sa oled valmis selle töö saamiseks rohkem pingutada ja see annab aimu, et oled selleks võimeline ka hiljem.

4. Unusta meilid ja ümbrikud
Sellest, et sa saadad oma CV on enamasti vähe. Helista ja vaata, kas saad vestelda personalijuhiga, uuri, kas mõni tuttav saaks sind soovitada ja vajadusel (näiteks kui kandideerid kauplusesse) käi ka kohal ja näita oma nägu ära, et tavalise A4-paberiga seostuks ka selle taga olev inimene.

5. Võta endale aega
Kui trükid CV viie minutiga valmis ja läkitad teele, võid tööpakkumist ootama jäädagi. Jälgi, et su CV oleks mahukas, kuid mitte täielik infouputus ja palu ka mõnel tuttaval toimetajal sellele pilk peale heita. Hoolitse selle eest, et su CV oleks korrektselt valmistatud. Kui su CV on kiiruga kokku “klopsitud”, ebamääraselt vormistatud ja grammatikavigu täis, ei huvita kedagi su mitmeaastane töökogemus ja väljaõpe.

Allikas: ivillage.co.uk