Sellist kokkuhoidu aitavad saavutada järgnevad nõuanded, mis võivad olla sulle juba tuttavad, kuid mille rakendamine näitab sinu praktilist meelt toidukulude planeerimisel ja juhtimisel.

Poenimekiri aitab kontrollida kulusid
Impulsiivseid oste aitab vältida nädala menüü kavandamine ja selle põhjal ostunimekirja koostamine. Samuti aitab raha ja aega kokku hoida see, kui vajalikud ostud juba eelnevalt poes liikumise teekonna järgi grupeerid. Nii lühendad oluliselt poes viibimise aega ja ka võimalus, et sulle midagi sellist silma jääb, mida tegelikult vaja ei ole, väheneb kindlasti. Kui pead ostunimekirjast rangelt kinni, väldid ka ebavajalike kampaaniatoodete ostmist. Enne igat poodi minekut heida igaks juhuks pilk kappides, külmikus ja sügavkülmas olevatele varudele — ka see aitab teinekord poenimekirja lühendada ja seega raha kokku hoida. Lisaks poenimekirjale võiks praktiline poodleja olla varustatud ka korraliku kandekotiga, et säästa loodust ja kilekottidele kuluvat raha.

Uued tegijad
Paljureklaamitud toodete kõrval tasub poeriiulitel uurida ka vähemtuntud tooteid, millel lihtne pakend, kuid sisu samaväärne armastatud toodetega. Selliste kaupade valik annab võimaluse ka uutele tootjatele, kellel väiksem käive ja vähem võimalusi suurteks reklaamikampaaniateks. Samuti võib retseptides asendada kallimad kampaaniatooted soodsamate analoogtoodetega. Näiteks proovi juustukoogi retseptis asendada Itaalia toorjuust kodumaise toorjuustuga. Võidad maitses ja ka hinnas.

Jälgi teksti väikeses kirjas
Lisaks tükihinnale vaata ja võrdle ka sarnaste toodete kilo või liitri maksumust, mis on hinnasildil väiksemas kirjas. Lisaks hinnale tasub toodete võrdlemisel jälgida ka koostist, millist toorainet ja kui palju on kasutatud, et kauba kvaliteedis kindel olla.

Vaarikad ka talvel
Külmal aastaajal tasub võrrelda ka värske ja külmutatud toiduainete maksumust. Paljude uuringute järgi on külmutatud marjades ja aedviljades enam vitamiine, sest nad on korjatud küpsetena ja külmutatud tehnoloogiaga, mis säilitab maksimaalselt kõik kasulikud ained.

Hulgi ja isetehtud on soodsam
Ka siis, kui pere on väiksem ja puudub vajadus suuremateks varude soetamiseks, tasub igapäevaste ostude tegemisel eelistada soodsama hinnaga suuremaid pakendeid. Seevastu on mõistlik väiksemaid koguseid osta lahtise kaalukaubana. Näiteks 150-grammise singipaki hinnast moodustavad suure osa pakendikulud. Kui soovid kokku hoida, siis väldi pool- ja valmistooted, sest endavalmistatud toidu maksumus tuleb soodsam.

Omadele soodsamalt
Registreeri end kodupoes püsikliendina, et saaksid poe sooduspakkumiste järgi oma nädalamenüü koostada. Kodupood olgu suure ja hea kaubavalikuga ning ligidal sinu elupaigale, et vältida sõidu- ja ajakulu.

Lastega poes
Lastega poes käimist on parem vältida või teha kokkulepped neile meelepärase ostmise osas juba kodus. Nii väldid laste silmade kõrgusel olevate ahvatluste korvi libisemist ja ebamugavaid läbirääkimisi kassas.

Turud koguvad populaarsust
Turul on paljud hinnad soodsamad, kuid kergestirikneva toidukraami puhul tuleb jälgida kauba värskust ja hoidmistingimusi. Seda eriti siis, kui sul puuduvad kogemused ja tuttavad müüjad, kelle kauba kvaliteedis kindel oled.

Kulud kirja
Kassatšekid hoia alles pere eelarve kokkuvõtete tegemiseks. Tšekid annavad sulle hea ülevaate, millised on sinu ostukorvis olevate kaupade hinnad, ja on abiks planeerimisel. Samuti saad võrrelda erinevaid kampaaniapakkumisi ja ka seda, kas reklaamitav kaup on ikka kodupoe tavahinnast soodsam.