1. Aeg on väärtuslik

Üle 4000 osaleja seas läbi viidud uuringu tulemused näitasid, et õnnelikumad on need inimesed, kes kulutasid raha sellele, et neil endil oleks rohkem aega. Koristaja palkamine ja toidu koju tellimine küll maksavad, aga kokkuhoitud aja saad kulutada nende asjade tegemisele, mis sulle kõige rohkem rõõmu ja naudingut pakuvad.

2. Kogemused pakuvad pikaajalisemat naudingut kui asjad

Meeldejääv kogemus (kontsert, reis, puhkus) toovad rohkem ja pikemalt kestvama rõõmu ja heaolutunnet kui mingi füüsiline asjake. Seda isegi juhul, kui kasutad seda asja iga päev ja see teeb su elu lihtsamaks (näiteks nõudepesumasin). Elamuste kogemine ja hiljem nende meenutamine teevad päeva rõõmsamaks ka aastaid hiljem, rõõm uuest tehnikavidinast aga haihtub umbes nädalaga.

3. Elamuste ja aja jagamine lähedastega toob elevust ja heaolu

Kui kaalud lennupileti ostmist oma unistuste sihtkohta, mõtle sellele, et äkki on võimalik ka parim sõbranna, kallim või ema kaasa meelitada. Head suhted lähedastega on pikema eluea saladuseks ning kui saad nendega veel eriti meeldejäävaid kogemusi läbi teha ja neid hiljem meenutada, on teil alati millestki rääkida.

4. Heategevus toob rohkem rõõmu kui endale uute asjade ostmine

Inimesed tunnevad end paremini, kui nad on saanud kellelegi head teha, seda on korduvad uuringud näidanud ja tõestanud. Nii et selle uue käekoti või kingapaari ostmise asemel tee parem annetus vähiravifondile, loomade varjupaigale või lastefondile ja näed, kuidas tuju tõuseb ja enesetunne paraneb. Ja mitte ainult sinul, vaid neil ka, kellele sa oma raha suunasid.

Allikas: Business Insider