Teie vormid hakkavad üsna pea muutuma, ometi ei tahaks te oma aktiivsest eluviisist loobuda? Ja ongi õige, sest rasedus pole ju haigus. Teie uus seisund on täiesti ühildatav võimlemise ning ujumisega, ning ei tasu end ilma jätta harjumuspärastest mõnudest, kui tunnete vajadust liikuda.

Siiski ei sobi teile enam igasugune aktiivsus. Siin tuleb arstiga nõu pidada, milline koormus on teie enesetunde jaoks sobiv. Rasedatele mõeldud kursustel saate teha harjutusi kõik koos, teile selgitatakse, mida ja kuidas tuleb teha. Füüsilised harjutused peavad tingimata käima koos lõdvestusega. Õppinud lõdvestuma, saate oma meeleolu kontrollida ning isegi valu vähendada. Võimlemine aitab aga lihaseid eelseisvaks pingutuseks ette valmistada.

Kui te mingil põhjusel ei saa kursustest osa võtta, siis ei sega teid miski teha sama kodus. Pange mängima aeglane mõnus muusika, seadke end mugavalt sisse ning püüdke lõdvestuda. Mõelge oma väiksekesele, nabanöörile, mis teda toidab ning teiega ühendab. Korrake endamisi, et kõik läheb hästi ning et te armastate oma lapsukest. Reipa muusika saatel võib aga läbi teha harjutuste kompleksi. Ning ärge häbenege oma meest kaasa tõmmata, las harjub teid ja last abistama.

Bassein on veel üks vahend lõdvestumiseks ning ühtlasi ka lihaste treenimiseks. Ärge end sellest rõõmust ilma jätke. Leidke endale seltsi ning kasvõi kord nädalas minge 45 minutiks ujuma.

Sündmused:

Loote kasv on jätkuvalt hoogne — viimase kolme nädalaga on ta mõõtmetelt kahekordistunud ning nüüd on ta pikkus 6-7 cm, kaal aga 9-13 g.

Enamikul luudest tekivad luustumise keskused, juba võib eristada sõrmi varvastest, näha on küüned. Nahas tekivad juuste, näärmete ja küünte alged. Kujunevad välised genitaalid.

Pannakse alus piimahammastele. Sellel ajal tehakse ultraheli määramaks Downi sündroomi riski.

Teie emakas on laienenud 10 cm ning hakkab tõusma kõhuõõnde. Süda lööb nüüd sagedamini, et toime tulla suurenenud verekogusega.

include "$includes_dir/games/pcal.inc"; ?>