Ja ometi kerkivad esile ka mõned “ebameeldivad” küsimused. Muutub teie ainevahetus — organism töötab nüüd kahe eest, ainevahetus suureneb. Emakas on suurenenud laiusesse 10 cm; nüüd on sel vaagna piirkonnas kitsas ning emakas tõuseb kõhuõõnde.

Ultrahelis võib arst, lähtudes loote suurusest, enamvähem täpselt määrata sünnituse tähtaja. Praegu põletate 25% kiiremini kaloreid. Tsirkuleeriva vere hulk suureneb samuti. Tunnete sisemist kuumust, joote palju ning higistate kõvasti. Võimalik, et tahate sagedamini juua ning sellele vastavalt ka tualetti külastada.

Lähemal ajal planeerite tavapärase marsruudi — töö-kodu-jalutuskäigud — ümber vastavalt tualettide asukohale linnas. Püüdke enne jalutuskäigule minekut mitte juua — otsida üksikuid nurgakesi või põõsaid keset linna on üsna lootusetu ettevõtmine, kauplustest abi paluda on ka kuidagi ebamugav, kannatada on aga ebameeldiv ja kasutu.

Laps kasvab ja kipub suruma ühele või teisele elundile. Teid aga vaevab kõhukinnisus. Pealegi, kui laps on end kinnitanud madalasse, siis saadavad delikaatsed mured teid kuni sünnituseni. Igasugused probleemid võiks aga arstile teatavaks teha, ning need siis koos läbi arutada. Eritised, seened — need ja paljud teised vaevused on võimalik välja ravida nii ravimite kui ka rahvameditsiini abil.

Samuti on võimalus häbenemata küsida nõu interneti foorumitest. Kõikide ebameeldivustega, eriti väikestega, on võimalik toime tulla. Teadke, te pole üksinda ning “kergelt ja libedalt” läheb vaid mõningatel naistel. Tugevat tervist ning vähem ebameeldivusi!

Sündmused

Lapse laud on veel kinni kasvanud: silmad avanevad alles nelja kuu pärast. Selle eest on küllaldaselt välja kujunenud käed, need on kasvanud ning pisike hakkab tasapisi pöialt imema. Eks ole armas! Keegi ütleb nüüd kindlasti, et see on esimene halb harjumus, kuid ta eksib: imemine — see on lapse loomulik vajadus.

Ta hoiab näppu suus “lihtsalt niisama”, kui aga ema muutub väga närviliseks, asub tema hoolega sõrme imema, et sel moel rahuneda.

Mõne nädala pärast hakkab laps end liigutama “otsekui täiskasvanu”. Põhilist osa lapse toitumises, tema varustamises hapnikuga ning jääkproduktide eemaldamisel täidab nüüd platsenta; hiljem aga looteveed.

include "$includes_dir/games/pcal.inc"; ?>