Kui teil on soodumus rasedusarmidele, siis hakkavad need just nüüd end ilmutama. Nii et oma välimusele pärast sünnitust, tuleb asuda juba nüüd mõtlema — pidage nõu sõbrataride ja arstiga otsustamaks, milline profülaktiline vahend naha eest hoolitsemiseks oleks just teile sobiv. Epilatsioonile pole rasedus takistuseks, tähtis on vaid valida õrnemad meetodid: tugevad negatiivsed ning valulikud emotsioonid pole teie ega lapse jaoks sobilikud.

Juukseid lõikamas võib julgelt käia, vaid värvida neid ei tasu, sest värv imendub juuksejuurtesse ning valgub organismi, nii et eksperimenteerida värvidega pole vaja. Pealegi võib hormonaalne taust takistada värvi pealejäämist ning raha on asjatult kulutatud.

Hambaarsti juurde on aga tingimata vaja minna — võimalik, et teie hambad vajavad ravimist (näiteks plombeerimist) või lakiga katmist (raseduse ajal suureneb hammaste tundlikkus — organismi hormonaalne foon muutub ning hammaste seisukord halveneb), samuti ei tohi ära unustada rasedatele mõeldud vitamiine, vastavalt kasutusjuhendile (näiteks teisel trimestril võib annust suurendada, või tuleb hoopiski preparaati vahetada).

Ülejäänus on teine raseduse trimester kõige meeldivam aeg. Enam pole eriti tunda toksikoosi nagu eelmisel trimestril ning pole veel nii raske käia kui tulevasel. Väikene ujub teie sees, rahulikult hõljudes lootevedeliku lainetel. Hinges peaks valitsema rahu ja tasakaal. Muide, võiksite ka ise ujuma minna. See on ka suurepärane keha treening ning lihaste ettevalmistus sünnituseks.

Sündmused

2-3 kuuse loote arengus mängivad suurt osa hormoonid. Ema hormoonid (steroidsed) läbivad platsenta. Hiljem hakkab loode ise oma isiklikke hormoone välja töötama. Kuid nende osa on väikene, suurema osa hormoonidest kompenseerib vastsündinu endiselt ema omadest koos rinnapiimaga.

Loote suurus on 12 cm, kaal 110 g. Väliste elundite põhjal saab kindlaks teha lapse soo.

Ultrahelis võib praegu “tervet” last näha, hilisemal ajal saab teda vaid “ositi” vaadelda.

include "/www/htdocs/naistekas/includes/games/pcal.inc"; ?>