Olete juba kärsitu, sest igatsete kiiremini jõuda oma lõpp-tähtajani, et saaks jälle kõhuli magada, ei peaks enam mitu korda öö jooksul tualetti jooksma ning võiks lõpuks taas näha oma keha alumist osa ja seda mitte ainult peeglist. Näib, et sellise kõhu ümbermõõduga ning tunduva kaalukasvuga peaks laps olema jõudnud juba vajaliku suuruseni.

Kui ema on kogunud kaalu 17-20 kg, siis laps võib kaaluda 3-3,5 kg või isegi vähem. Samuti ei mõju lapse parameetritele kõhu ümbermõõt. Võib öelda, et raseda naise kõhu etaloni pole olemas. See võib olla suur või väike, terav, lai, kõrge või madal. Vorm ja suurus sõltuvad teie kasvust, kaalust, sellest, kui laia või peene kondiga te olete. Väike naine väikese madala kõhuga võib sünnitada suure lapse, laia kondiga naine, kellel on suur kõrge kõht aga väikese.

Lapsed kohanevad üldiselt hästi oma ema mõõtudega. Seetõttu on kitsaste puusadega naistel harva suured lapsed, kuigi isa on suur ja massiivne. Vaagna laiuse teeb kindlaks arst esimeste visiitide ajal ning kui te pole siiani selle vastu huvi tundnud, siis võiks seda nüüd teha.

32. ja 36. nädala vahel peab laps võtma pikiasendi. Pole vaja ka muret tunda, kui seda juhtunud pole. Lapse asendit saab muuta spetsiaalsete harjutuste abil. Kasutatakse ka lapse pea välispidist pööramist, kui arst asetab sünnituse esimesel perioodil käed ema kõhule ning pöörab lapse peaga alla.

Seda saab aga teha vaid arst, kellel on selle protseduuri jaoks spetsiaalne väljaõpe ning kes on ettevalmistatud ka keisrilõike tegemiseks.

Sündmused:

Pealaest kuni ristluudeni on pikkus 30 cm ringis. Kaal — umbes 2000 g. Laps magab palju ning tõenäoliselt näeb sama värvikaid unenägusid kui tema emagi. Seda saab järeldada tema pupillide järgi, mis liiguvad kiirele unele iseloomulikult. Ärganult, kuulatab ta helisid ning enda aistinguid.

Võimalik, et laps näeb teatud varjusid, kuid peamine — miljardid neuronid tema ajus töötavad välja triljoneid ja triljoneid uusi seoseid. Lapse väline aktiivsus võib ilmneda nüüd paari tugeva tõuke näol. Kui ta praegu sünniks, saaks ta juba iseseisvalt hingata, kuid vajaks ikkagi kuvöösi.

Tekib võime fokuseerida silmi kõikides suundades, samuti ka visuaalne tähelepanu. Kogu kehapind on tundlik. Ema orgasmi ajal täheldatakse loote südametegevuse muutusi.

include "$includes_dir/games/pcal.inc"; ?>