Sageli kardavad arstid enesele vastutust võtta, kardavad, et beebiootel naine võib endale kahju teha, käia ikka veel tööl, vältida voodirezhiimi, keelduda ravimitest. Justkui mõõdetakse haiglaseinte vahel paremini vererõhku või toidetakse maitsvamalt. Kui naine pole enne seda kunagi haiglas olnud, võib teda seal shokk oodata — ümberringi on vaid õudusjutud.

Kui teile siiski on soovitatud säilitamisega haiglasse minna, täpsustage diagnoosi veel ühe spetsialisti juures ning võtke otsus koos vastu. Vahel võivad kaudsed tundemärgid viidata sellele, et teie juhtumil pole haiglasseminek tingimata vajalik. Näiteks see, kui teid saadetakse iseseisvalt, jalgsi lähemasse sünnitusmajja ega kutsuta kohale kiirabi. Haiglasse sattumine nii igaks juhuks pole kõige mõnusam lugu, kui just tegemist pole tõsiste näitajatega või lapse sünniga enne tähtaega. Püüdke pöörduda ikka oma arsti poole.

Tihtipeale annab just 10-minutiline psühholoogiline treening kvalifitseeritud arsti abil palju suuremat efekti kui 2-nädalane statsionaaris viibimine. Muide, sünnitus 38. nädalal (eriti, kui teie menstruatsioonitsükkel on lühike ja täpne kui kellavärk) on normaalne — rasedus loetakse väljakantuks.

Viibida kodus koos sõprade ja lähedastega ning oodata imet, on mitte millegagi võrreldav tunne. Ja kui kurb, et seda hetke pole võimalik pikemaks venitada.

Sündmused:

Kõht on alla vajunud ning veidi lamedamaks muutunud. Laps on allapoole nihkunud — ta valmistub väljumiseks. Kaal on umbes 3 kg, pikkus — 50 cm. Järelejäänud aja jooksul võib ta veel veidi kasvada. Võimalikud on pisted emakas. Kas nimi on juba olemas, või olete selle hiljemaks jätnud — selleks ajaks, kui seisate silmitsi teineteisega?

include "$includes_dir/games/pcal.inc"; ?>