Kaja Kallas tõusis üleöö poliittaevasse 2011. aasta märtsis, kui ta kogus Riigikogu valimistel üllatuslikult üle 7 000 hääle. Enne seda teati teda parimal juhul kui tipp-poliitik Siim Kallase tütart. “See oligi natuke kummaline, sest ma olin end kahe advokaadibüroo partneriks üles töötanud, olin vandeadvokaat, 14 aastat töötanud. Ja äkki ma olin kellegi tütar, lihtsalt. Ma ei olnud ise enam keegi!”, räägib Kaja saates ajast, mil ta sisenes poliitmaailma.

“Kellegi tütrest” on tänaseks saanud aga niivõrd arvestatav poliitik, et mõned päevad tagasi tegi peaminister talle ettepaneku hakata skandaaliga ametist lahkunud Michali asemel justiitsministriks. Ometi naine keeldus, sest ministriamet tähendab ööpäevaringset tööd ja ta ei tahtnud teha midagi sellist, mille pärast ta aasta ja ühe kuune laps peaks kannatama.

Kanal 2 saates ütleb Kaja: “Meeste elu läheb peale lapse saamist samamoodi edasi, neil on nüüd lihtsalt laps ka kodus, aga naised peavad tegema palju valikuid.” Saatejuhi küsimuse, et kas koduseks ei võiks jääda hoopis Kaja elukaaslane, suurettevõtet juhtiv Taavi Veskimägi, välistab naine otsustavalt: “ma ei ole selle peale isegi mõelnud.”

Muuhulgas arutab Kaja Kallas saates teemadel, et miks saavad naised lapsi üha hilisemas eas või jätavad üldse sünnitamata? Kuidas on eduka naise elu pärast lapse sündi muutunud? Kas tipp-poliitikust isa kõrval on kerge ennast teostada? Mida mõtlevad meespoliitikud siis kui nad oma kaunite naiskolleegide aadressil seksistlikke kommentaare pilluvad?

Erisaates räägivad ka rahandusminister Jürgen Ligi, psühholoog Jüri Uljas ning politoloog Iivi Anna Masso. Saate autorid on Elo Mõttus-Leppik ja Katrin Tibar.

Erisaade “Avameelselt Kaja Kallasega” on Kanal 2 ekraanil täna kell 20.30, kohe pärast “Ärapanijat”.