Seitse aastat tagasi 9.augustil, kui pere rahulikult Leisi rannas oma puhkust veetis, tuli Kalvile kõne, et ta peab tööle sõitma. Kalvi, kes töötas traktori peal, panigi oma autole hääled sisse ja sõitis minema. Kell kuus õhtul helistas Kalvi, et jääb veidi hiljaks, paar tundi hiljem sai Maila uue kõne Kalvi telefonilt, kuid helistajaks polnud enam Kalvi. Töölt koju sõites kaotas Kalvi juhitavuse ja sõitis teelt välja. Mis täpselt juhtus, seda keegi täpselt teagi, sest Kalvi ise õnnetusest midagi ei mäleta.

Imekombel ellu jäänud Kalvi on sellest ajast halvatud, kuid ei kaota lootust ükskord ratastoolist tõusta ning olla taas toeks oma naisele ja kolmele tütrele. Naine töötab praegu laudas ja on ainuke pere ülalpidaja.

Sellele perele pole olulised olmemugavused. Nad ei olnud huvitatud ei kanalisatsioonist ega vannitoa remondist, mis on sageli üks kallemaid remonditöid ja käib paljudele üle jõu. Nende ainsaks sooviks oli saada ruum, kus Kalvi saaks ennast treenida, sest kodu on pisike ning pere elab põhimõtteliselt käed-jalad koos ning invatrenažöörid on selle pisikese maja ja ruumide tarbeks lihtsalt liiga suured.

Appi kutsus meid aga hoopiski Kalvi koduõde Ave.

"Kodutunne" on eetris täna kell 20.30 Kanal2`s. Saatejuht-toimetaja Anneli Lahe