Võlad
Kui mõlemil või ühel teist on võlad, kuidas need ära makstakse? Ühisest arvest või eraldi?

Elukoht
Esiteks — kas tuleb kolida kellegi vanemate juurde või on võimalik kohe oma pinnale asuda? Üürikorter või pangalaen? Kodumaal või välismaal? Mis sunniks teid kolima — lapsed, karjäärimuutus, pereliikme haigestumine vms?

Lapsed
Kas te mõlemad tahate lapsi? Millal? Kui palju? Kui suure vanusevahega? Mis tingimused peavad enne lapse sündi olema täidetud?

Usk
Kui üks teist on usklik ja teine suhtub religiooni üsna ükskõikselt, peate väga tõsiselt läbi mõtlema, kuidas teie ühine elu välja näeb. Kas sulle on oluline, et su kaaslane jagaks su religioosseid veendumusi? Kui palju usk teie elustiili mõjutab? Kuidas kasvatate oma ühiseid lapsi?

Unistuste kodu
Kas näete oma elu kolmetoalises paneelmajakorteris või unistate häärberist mere ääres? Kui suurt ruumi te vajate, et end hästi tunda?

Raha
Kes maksab üüri/pangalaenu ja kommunaalarved? Kellele jäävad jooksvad kulud? Kas teie rahakotid on koos või eraldi? Mitut pangakontot vajate?

Kodutööde jaotus
Nõudepesu, pesupesemine, koristamine, prügi välja viimine — kes ja millal nende asjade eest vastutab?

Seks
Kas te mõlemad olete valmis leppima tõsiasjaga, et elu lõpuni magate nüüd ainult ühe inimesega? Või vajate oma seksielu üleval hoidmiseks kolmandaid osapooli? Kas te olete ses küsimuses 100 protsenti ühel nõul? Kuidas suhtute petmisesse?

Peresuhted
Millal, kuidas ja kui palju veedate aega enda peredega? Kus ja kuidas tähistatakse jõule, aastavahetusi ja sünnipäevasid? Kas hakkate liikuma ühest kodust teise või võtate ise külalisi vastu? Kus lapsed koolivaheajad veedavad? Kas, kui tihti ja mis tingimustel on ämmad-äiad teile külla oodatud?

Puhkused
Kas puhkate koos või eraldi? Kodus või välismaal? Toas või rannas pikutades või aktiivselt ringi liikudes? Millised on ootused puhkusereisidele — all inclusive luksushotellid ja nädal aega basseini ääres pikutades või odavates hostelites ööbides ning mööda vaatamisväärsusi kihutades? Kas tahate puhata suvel või talvel?

Perekonnanimi
Kas teile tuleb ühine perekonnanimi või jääb igale oma perenimi? Mis nime saavad lapsed?

Karjäär
Kui tõsiselt te oma tööd võtate? Kas elate, et töötada või töötate, et elada? Kui kaugel te oma unelmate ametipostini jõudmisel olete? Kas erialavalik eeldab hiliseid õhtutunde kontoris ja koduköögis arvuti taga või saate kell viis õhtul arvuti sulgeda ja perele pühenduda?

Transport
Kas ja kes hakkab lapsi lasteaeda, kooli ja trenni viima? Kas nad sõidavad ise või vajavad ses osas abi? Mitut autot perre vajate?

Allikas: Tressugar