Romantiline San Francisco. Ajalugu ja tänapäev on selles linnas elegantselt kokku saanud. Viktoriaanlikud ehitised koos modernistlike kõrghoonetega, maalilised vaated, mis avanevad küngastel asuvatelt tänavatelt, sõbralikud inimesed, veidi boheemlaslik atmosfäär — kõik see teeb San Franciscost linna, mida lihtsalt peab elu jooksul külastama. Kohti, kus peatuda ja pilti teha või vaateid imetleda, on väga palju.

Jalutage Fisherman’s Warfis, nautige võrratuid lahevaateid ja einestage mõnes mereandide restoranis ning maitske kohalikku hõrgutist Dungenessi krabi. Avastage San Franciscot sõites unikaalsel köistrammil. Sõitke või jalutage üle Kuldvärava silla. Mõlemal juhul on see elamustpakkuv ja romantiline kogemus.

Rentige auto ja sõitke ümbruskonnaga tutvuma. Kui aega rohkem, siis ei jää Las Vegas, Grand Canyon ja Yosemite Rahvuspark teab mis kaugeteks paikadeks. Romantiliseks pulmareisiks sobivad kaks viimast eriti hästi. Juba tee sinna on lõputu imeliste vaadete jada. Üks hingemattev maastikupilt vaheldub teisega. Juba arvad, et enam ilusamat olla ei saa, kui avaneb uus ja veelgi võrratum vaade. Grand Canyonis tabad end paratamatult mõttelt: mis on inimene. Yosemite rahvuspark meelitab turiste maailma eluslooduse suurimate puuliikide sekvoiadega. Ent varuge aega ja sõitke seal ringi. Pooleteise kilomeetri kõrgune Half Dome’i kalju siluett, 740 meetri kõrgune Yosemite juga ja kõige kaunima panoraamvaatega Glacier Point, need on vaid mõned märksõnad. Lummava looduse keskel on palju piknikuplatse ja puhkekohti, kus lihtsalt hea ja mõnus aega viita.

Ameerika mõistes ja sealseid teid arvestades ei jää kaugele ka inglite linn Los Angeles. Sealne downtown ehk kesklinn on uskumatult rahulik paik, kus on mõnus jalutada ja ringi vaadata. Santa Monica pakub L.A. külastajatele aga värskendavat meretuult. Kuulsad on sealsed rannapeod, aga tuntud on see kant ka kunstielu poolest. Elegantne ja kaunis Beverly Hills võtab lihtsalt oma haardesse. Jalutage väikestel rahulikel tänavatel ja alleedel, kus on oma kodu leidnud paljud kuulsused minevikust ja tänapäevast. Külastage maailmakuulsat äritänavat Rodeo Drive’i, mille ääres paiknevad luksuslikumad ja uhkemad poed, restoranid ja kunstigaleriid. Leidke aega Hollywoodis olemiseks. Tasub jalutada või siis sõita filmidega seotud Sunset Boulevardil, mille kõige meeleolukam lõik on Sunset Strip, mis on täis restorane, hotelle ja ööklubisid. Loomulikult ei saa unustada Hollywood Boulevardi, mida võib küll õigustatult üheks kuulsamaks tänavaks maailmas nimetada. Universal Studios — nii lõbustuspark kui ka meelelahutuskeskus, kus pilet sisaldab kõikide atraktsioonide ja showde külastamist, Walk of Fame koos üle 2500 tähega ja Dolby kinoteater, kus toimub Oscarite gala, on jällegi vaid mõned märksõnad.

Elamus omaette on piki Vaikse ookeani rannikut sõitmine. Millised vaated, millised paigad, milline romantika! Käige ära kuulsas Santa Barbara linnas, mida kutsutakse ka Ameerika Rivieraks. Linn on ebatavaline sellegi poolest, et seal on esindatud vaid üksainus arhitektuuristiil. Pärast 1925. aasta maavärinat ehitati kesklinn uuesti üles ja ettekirjutus nägi ette vaid Vahemere stiili kasutamist. Ameerika pakub rohkelt üllatusi, uusi avastusi, ent ka äratundmisrõõmu.

Armastuse all mõeldakse erakordset tunnet, mis laseb maailmal imelisena paista. Seepärast on Ameerika läänerannik just õige paik pulmareisiks, sest tänu armastusele näib see niigi lummav paik veelgi erakordsemana.

Rätsepatööna ja koostöös teiega paneme kokku igaühele just tema vajadustest ja võimalustest lähtuva reisipaketi. Võtke meiega julgesti ühendust. Koos leiame just teile sobiva pulmareisi.

Kohtumisteni
Ulvi Põllu
Wris Reisibüroo turundusjuht

Jaga
Kommentaarid